“Україна крок за кроком”: громадські активісти вирушають пішки з Києва до Чернігова

 

У піший похід із Києва до Чернігова вирушають громадські активісти з різних областей України – учасники акції “Україна крок за кроком”.

Як повідомили “Новинарні” організатори акції з ГО “Простір свободи”, похід стартує в столиці 27 серпня. Протягом тижня заплановано подолати 170-кілометровий шлях через Бровари, Семиполки, Козелець, Количівку, щоб прибути в Чернігів 3 вересня.

У названих населених пунктах відбудуться зустрічі з місцевими.

Акція покликана популяризувати внутрішній туризм та “підтримати людей, що практичними діями в різних містах і селах творять нову Україну”.

Організатори зазначають: маршрут символічно проляже між найдавнішими українськими храмами ХІ століття.

“Перший крок ми зробимо від стін Святої Софії о 12-й годині 27 серпня 2017 року, 27-го року новітньої незалежності України. А закінчимо об 11-й годині 3 вересня біля стін Спасо-Преображенського собору Чернігова”, – пишуть організатори ходи, активісти руху добровольців “Простір свободи”.

“Загалом у перший день ми пройдемо 27 кілометрів – через меморіал Голодомору, Лавру, Биківнянський ліс і меморіал “Биківнянські могили” – до центру Броварів.
До будь-якого відрізку шляху від Києва до Чернігова і до будь-якої зустрічі може долучитися кожен бажаючий. Приєднуйтесь і запрошуйте друзів, участь кожного з вас – важлива”, – каже один з організаторів акції Тарас Шамайда.

За його словами, загалом до походу зголосилося близько 25 людей.

Журналісти, громадські активісти, експерти також запрошуються також на зустрічі в населених пунктах.

Актуальну інформацію про їх тематику, час і місце можна знайти на сторінці події “Україна крок за кроком” у “Фейсбуці”.

Серед іншого, заплановані такі заходи:

27 серпня

  • 12.50 на Майдані Незалежності в Києві – започаткування ініціативи “Простір Майдану”;
  • 15.00 на мосту Метро у Києві – започаткування громадської кампанії «Живий Дніпро».

28 серпня

  • 10.00 у парку Перемоги в місті Бровари – зустріч з активістами та депутатами Броварської міськради на тему громадського бюджету й громадської участі в місцевому самоврядуванні, а також впровадження роздільного збору сміття.

29 серпня

  • 9.30 у селі Семиполки – знайомство з унікальним поселенням для ветеранів АТО і його творцями та розмова про перспективи розвитку поселення.

30 серпня

  • 10.00 у смт Козелець – зустріч із представниками громадськості та влади про перспективи розвитку туризму та відродження культурної спадщини в Козельці й околицях. Мала зала районної ради, вул. Соборності, 27, 3 поверх.

2 вересня

  • 18.00 у селі Количівка – зустріч із планування громадської кампанії на захист права пацієнтів на належну медичну допомогу. Освітній дім з прав людини, пров. Луговий, 1-г.

3 вересня

  • 12.00 у місті Чернігів – зустріч учасників походу з чернігівськими експертами та активістами “Як зробити Чернігів місцем масового туризму?”. Культурно-мистецький центр “Інтермеццо”, вул. Шевченка, 9.

Читайте також:
Із прапорами й БРДМами. В патріотичному автопробігу на Донеччині
взяли участь 60 місцевих авто. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна