Сили ППО знищили всі ворожі цілі, які летіли на Київ. В області є поранені та пошкодження, сталася пожежа

У ніч проти 8 травня Росія завдала ракетного удару по Києву, застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Сили та засоби протиповітряної оборони знищили всі повітряні цілі в районі столиці.

Повітряна тривога в Києві тривала понад три години. Ракети заходили на Київ з різних напрямків, повідомила Київська міська військова адміністрація.

За попередніми даними, в столиці минулося без постраждалих та руйнувань. Точну кількість та тип ракет повідомлять у своїх звітах Повітряні сили.

У Київській області внаслідок атаки РФ зафіксовано пошкодження ліній електромереж. В одному з сіл частково відсутня електроенергія, енергетики вже оперативно працюють над її поверненням.

Унаслідок падіння уламків один житловий приватний будинок та підсобне приміщення поруч зруйновані, ще 14 приватних будинків та одне авто пошкоджено.

У Броварах Київської області виникла пожежа на об’єкті цивільної інфраструктури. Поранення отримали дві особи − жінка 1962 року народження та чоловік 1990 року народження. Постраждалих з пораненням кінцівок та у стресовому стані госпіталізували до Броварської лікарні.

Тривога в області тривала майже чотири години. Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури немає. Падіння уламків зафіксовано в чотирьох районах області.

Читайте також:
На Одещині ППО знищили дві ракети Х-59 і Х-69

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна