Справа Марківа: в тюрму до нацгвардійця пустили українських дипломатів. Проти нього є нові свідки. ВІДЕО

 

У вівторок, 4 липня, ув’язненого в італійському місті Павія нацгвардійця Віталія Марківа допитали та допустили до нього українських дипломатів.

Віталій, якого обвинувачують у причетності до вбивства італійського фотокора Андреа Рокеллі біля Слов’янська в травні 2014 року, говорити на допиті відмовився.
Як повідомляє ТСН, також він відмовився від державного італійського адвоката.

“Жодних коментарів журналістам без довгої процедури акредитації не дають ані суддя, що займається розглядом справи, ані прокурор Дзанончеллі.
Не на камеру прокурор підтвердив, що телефон матері Марківа (яка живе в Італії) прослуховували протягом двох місяців. Прокурор стверджує, що в нього є свідчення ще двох очевидців, які начебто на власні очі бачили мінометний обстріл, у якому загинув італійський фотограф Рокеллі”, – ідеться в сюжеті.

За даними ТСН, окрім французького журналіста Вільяма Роглона, який перебував у обстріляній машині неподалік від Рокеллі, свідчать проти Марківа також двоє італійських журналістів.
Маттео Фальчі та Ілларія Морані  кілька разів побували в зоні АТО і начебто взяли інтерв’ю у Віталія. Як вони твердять, нацгвардієць сказав: “Ми не стріляємо по місту і цивільним людям, але якщо бачимо рух у наш бік – вимушені відкривати вогонь”.

“Чи достатньо таких доказів для утримання людини, стане відомо на черговому засіданні суду, який відбудеться 5 липня”, – зазначає ТСН.

Читайте також:
Під посольством Італії відбулася акція на підтримку
затриманого нацгвардійця Марківа

Італійське звинувачення нацгвардійця Марківа базується
на відео француза Роглона. Батько вбитого Рокеллі дав пояснення

Як повідомляла “Новинарня“, 30 червня поліція Італії заарештувала в аеропорту Болоньї громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року біля Слов’янська. Він арештований на шість діб.

Старший сержант Марків є заступником командира взводу в батальйоні Національної гвардії України ім. генерала Кульчицького.

За даними ЗМІ, Марків має також громадянство Італії. Там він перебував у відпустці.

Як заявив заступник генпрокурора України Євген Єнін, ГПУ звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа або негайного звільнити його.

30-річний Андреа Роккеллі був учасником групи фоторепортерів Cesuralab.
Він загинув 24 травня 2014 року внаслідок мінометного обстрілу в селі Андріївка під Слов’янськом Донецької області разом із напарником-перекладачем, російським правозахисником Андрієм Мироновим.

Обставини події описував фотожурналіст Вільям Роглон з агентства Wostok Press, який теж перебував у місці обстрілу і згодом дав інтерв’ю Le Monde.

Українські військові заявляють, що Нацгвардія під час подій біля Слов’янська і гори Карачун не мала мінометів, а обстріл вели російсько-терористичні загони.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.