Ірина Геращенко: наші дії після “символічного” визнання Путіним папірців ОРДЛО

 

Ірина Геращенко
перший заступник голови Верховної Ради України, уповноважена президента з питань урегулювання на Сході України

(FB)

Отже, Путін визнав нікчемні папірці “документами ОРДЛО”.

Це ще не визнання самих “республік”, лише їхніх нікчемних папірців, але ж нас не мають вводити в оману всі ці слова з путінського указу про “тимчасовість, на період до політичного врегулювання і тд”.

Показово, що указ видано в найтрагічніші для України дні, на роковини розстрілу Майдану, спланованого не без участі московських кураторів Януковича і його банди. В Москві з часів Сталіна люблять криваві символи, і, як справжні послідовники, продовжують цей кривавий символізм.

Не здивуюся, якщо наступним кроком буде націоналізація українського майна на окупованих територіях. Чомусь впевнена, що саме під це російсько-ЛДНРівське мародерство і крадіжку створюється ця база з визнанням папірців- “документів”, аби далі визнати українську власність “республіканською” і все вкрасти, як це було з Кримом.

Насправді, весь останній тиждень суспільну думку в РФ готували до визнання “республік”, у соцмережах мерехтіли заклики прийти на мітинги на визнання ЛДНР, а в Мінську на повністю заблокований поверх, де проходять переговори робочих груп, спокійнісінько зайшли молодики – громадяни РФ і на брифінгу Мартіна Сайдіка (координатора від ОБСЄ) влаштували безлад – картинку для російських пропагандистських ЗМІ з вимогою визнати “республіки”. Цю картинку ЗМІ три дні слухняно крутили.

На офіційне визнання захоплених ним же “республік” Путін поки що не пішов, визнавши лише папірці.

РФ – єдина країна в світі, яка ці папірці визнала, тим самим визнаючи свій фактичний контроль на території Донбасу.

Так само, як Москва єдина визнає Абхазію і Придністров’я, які сама ж і створила як заморожений конфлікт.

Мета цього указу:

дестабілізація ситуації в Україні;

перший крок до націоналізації і можливого визнання (а про це мріють ватажки терористів, і їх так треба сьогодні обнадьожити, аби продовжували обстріли Авдіївки та інших населених пунктів України);

створення фундаменту для замороженого конфлікту;

підштовхування України і світу до виконання політичного блоку мінських угод , без пріоритетності безпекового й гуманітарного;

традиційна російська політика шантажу, коли світ показує єдність в засудженні РФ, вимагаючи віддати Крим і піти геть з Донбасу.

Не випадково ж указ з’явився в час проведення зустрічі міністрів закордонних справ “нормандського формату” і Мюнхенської безпекової конференції, де агресія РФ проти України – в усіх ключових спічах. А Путін показує, що чхати Кремль хотів на всі ці зустрічі і заяви…

Наші дії? Пріоритетність безпекового й гуманітарного блоку.

Не існує ніяких ЛДНР, а ОРДЛО, згідно Мінських угод – це Україна, отже, там будуть або українські закони й документи, або папірці, які визнає тільки країна- агресор, РФ.

А ще цей указ – яскраве свідчення для світу, що “їхтамнемає”.

Читайте також:
Київ про визнання Москвою паспортів “ДНР/ЛНР”:
Путін вийшов із Мінського процесу, далі – націоналізація майна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна