На зустрічі з ОБСЄ в Луганську бойовик забрав документи про відведення зброї

 

Представник проросійських бойовиків Владислав Дейнего забрав документи щодо відведення важкої військової техніки у представників СММ ОБСЄ на їх зустрічі з ватажками терористичних організацій “ЛНР/ДНР” 17 лютого.
Про це заявив перший заступник голови місії Александр Хуг на прес-конференції в окупованому Луганську, передає Ліга.net.

“Ми не відмовлялися брати ці документи, Дейнего забрав їх з рук наших колег”, – сказав Хуг.

Він додав, що Дейнего знає, що в місті є офіс ОБСЄ, тож він може повернути їх у будь-який час.

“Наш офіс знаходиться тут, або він може зателефонувати і під’їдемо за ними”, – додав Хуг.

За його словами, спостерігачі місії не отримують повний доступ до місць зберігання озброєння в ОРДЛО.

Раніше в п’ятницю стало відомо, що представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ планують зустрітися з ватажками “ДНР” і “ЛНР” Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким для обговорення дотримання Мінських угод.
“Сьогодні друга річниця прийняття Резолюції РБ ООН №2202 на підтримку Мінських угод. СММ ОБСЄ вітає, що пан Захарченко та пан Плотницький відгукнулися на відкрите запрошення СММ та висловили готовність зустрітися. СММ із нетерпінням чекає можливості обговорити з ними, як вони можуть підвищити ефективність виконання Мінських угод, схвалених РБ ООН”, – заявила Організація.

Читайте також:
У Донецьку мітингують проти СММ ОБСЄ
і не пускають спостерігачів на свої позиції. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна