У Донецьку мітингують проти СММ ОБСЄ… і не пускають спостерігачів на свої позиції. ВІДЕО

Мітинг в Донецьку проти СММ ОБСЄ 15 лютого 2017. Кадр відео

У середу, 15 лютого, в окупованому Донецьку відбувся мітинг, учасники якого звинуватили Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в бездіяльності та нереагуванні на обстріли Донецька з боку ЗС України.
Про це повідомила російська агенція “Інтерфакс“.

За даними її кореспондента, “кілька тисяч” (насправді, як видно на відео – максимум дві-три сотні) людей зібралися біля готелю Park Inn, де живуть спостерігачі СММ ОБСЄ.

Вони скандували та тримали плакати з написами “ОБСЄ, відкрий очі”, “Хуг – агент Києва”, “Ганьба Хугу!” (першому заступнику голови СММ ОБСЄ), “Наші танки не стоять!” тощо.

За даними деяких ЗМІ, планувалася присутність тисяч демонстрантів, однак явку забезпечити не вдалося.
Частину мітингувальників становили студенти, відправлені на захід примусово, які ховали обличчя за плакатами.

До мітингувальників вийшла керівник Донецького обласного офісу СММ ОБСЄ в Україні Ольга Скриповська. Вона заявила: “Ваше бажання, щоб ОБСЄ не працювала більше на Донбасі, я передам керівництву. Місія ОБСЄ – не озброєна місія і не може вплинути на сторони. Місія ОБСЄ працює по обидва боки лінії зіткнення, але для того, щоб припинилися бойові дії, наших з вами зусиль недостатньо. Припинити стріляти повинні саме сторони [конфлікту]”.

“Будь ласка, зверніться до нашого мандату, в рамках свого мандата ми виконуємо свою діяльність 24 години 7 днів на тиждент. Про результати роботи ви можете прочитати на нашому сайті”, – додала вона.

Скриповська також закликала присутніх звернутися до звітів місії СММ ОБСЄ, в яких вказані факти порушення режиму припинення вогню як з боку ЗСУ, так і з боку ДНР.

“Прочитайте наш звіт за 2 лютого, там все описано”, – сказала вона.

Варто зазначити, що цього  ж дня бойовики “ДНР” не пустили спостерігачів ОБСЄ до місця обстрілу будинків на вулиці Чехова в донецькому селищі Трудівські. Про це повідомляється у “Твіттері” Місії.

“Невідомі озброєні члени “ДНР” на КПП відмовили в доступі ОБСЄ до місця», – йдеться в повідомленні о 13:01.

При цьому наголошується, що спостерігачі ОБСЄ виїхали на місце за вимогами представників самої “ДНР”.

Водночас представники “ДНР” повідомили, що не пропустили спостерігачів нібито через снайперський обстріл, який нібито ведеться з боку ЗС України.

Відповідно до звітів Місії, це не перший факт спротиву бойовиків “ДНР” спостерігачам ОБСЄ за останні два тижні.

Читайте також:
“5 хвилин шизофренії”. Як в “ДНР” тренують “мирну” відсіч
збройній іноземній місії. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна