УІНП доводить цифрами: декомунізація не є “бандеризацією”

 

Український інститут національної пам’яті констатував присвоєння імені Степана Бандери лише 34 об’єктам топоніміки із 51,5 тисячі, перейменованих у рамках декомунізації.
Про це йдеться в повідомленні, поширеному на сторінці УІНП в “Фейсбуці”.

“Із понад 50 тисяч перейменованих у рамках декомунізації вулиць, площ та інших об’єктів топоніміки лише 34 назвали на честь Степана Бандери (у Закарпатській, Полтавській, Сумській областях та місті Києві – по 1; у Київській області – 2; в Івано-Франківській та Миколаївській – по 3, в Хмельницькій – 4, в Черкаській – 8 і в Чернівецькій – 10)”, – сказано в повідомленні.

Голова Інституту Володимир В’ятрович також зазначив, що за час декомунізації демонтовано 1320 пам’ятників Леніну і встановлено 4 пам’ятники Бандері (усі – на Західній Україні, і всі без участі органів державної влади, зусиллями громадськості та місцевого самоврядування).

На думку В’ятровича, спроби творити “культ Бандери” за канонами “культу Леніна” є шкідливими як для розуміння його місці і ролі в нашій історії, так і для адекватного вшанування.
Але ще більш шкідливими є спроби вигадувати цей культ і представляти декомунізацію як “бандеризацію”, стверджує голова УІНП.

Читайте також:
“Гудбай, Ленін”. Підсумки декомунізації-2016. ІНФОГРАФІКА від УІНП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна