Як підтримати Романа Сущенка перед Різдвом. Адвокат надав поштову адресу

 

Адвокат журналіста “Укрінформу” Романа Сущенка, незаконно арештованого в Росії, закликав підтримати його підзахисного листами й привітаннями з наступним Різдвом. Про це Марк Фейгін написав у “Фейсбуці“.

Адреса Романа Сущенка в СІЗО зазначена в дописі юриста.

“Привітайте українського журналіста Романа Сущенка в московській в’язниці з Різдвом, що наближається: 111116, Москва, Лефортовский Вал, дом 5, ФКУ СІЗО N2 ФСИН России Сущенко Р. В.“, – написав Фейгін.

Читайте також:
Ув’язнений у Москві журналіст Сущенко дякує українцям за підтримку. ВІДЕО

Як відомо, 2 жовтня 2016 року паризького кореспондента агенції “Укрінформ” Романа Сущенка, який­ прибув до Росії у приватних справах, затримали в Москві й звинуватили у шпигунстві. Його випадково виявили громадські ревізори в СІЗО.
У Федеральній службі безпеки РФ заявили, нібито Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. МОУ назвало ці заяви брехнею.

В “Укрінформі” називають неправомірними затримання й звинувачення у “шпигунстві” на адресу Сущенка – журналіста з багаторічною бездоганною професійною репутацією, акредитованого в одній із найвпливовіших країн Євросоюзу.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві “Укрінформ” з 2002 року, власним кореспондентом у Франції – з 2010 року.

Лефортовський суд Москви заарештував Сущенка на 2 місяці, потім продовжив термін арешту до кінця січня 2017 року.

Російська влада заборонила доступ до політв’язня Сущенка, який є парафіянином Української православної церкви Київського патріархату, священиків УПЦ КП, а також не передала йому молитвослов з дарчим написом патріарха Філарета.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна