Стало відомо, скільки отримують кадрові російські військові на Донбасі

 

В окупованій Макіївці (ОРДО), в гуртожитках медичного училища розмістилися прибулі з Росії підрозділи російських найманців із Вологодської області. Контракт військових з РФ на окупованій території Донбасу передбачає зарплату в розмірі близько 35 тис. руб. на місяць (13900 грн.). Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на оперативні дані групи “Інформаційний спротив”.

Водночас зазначається, що “відрядженим” виплачуються надбавки та преміальні, залежно від посад та участі в бойових діях, в загальній сумі від 50 до 90 тис. руб. на місяць (19800 – 35700 грн.).

Термін дії контракту – до 2018 року.

Читайте також:
Російського розвідника на Донбасі видав бультер’єр

Також “ІС” інформує, що серед військовослужбовців збройних сил Росії на території окупованої АР Крим “останнім часом спостерігається зростання невдоволення грошовим забезпеченням, яке обговорюється в приватних бесідах”.

“Основною причиною невдоволення є невиконання командуванням обіцянок щодо підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, які проходять службу в складі окупаційних військ в Криму.
Підвищене грошове забезпечення у вигляді доплат фактично отримують тільки ті російські військовослужбовці, які виїжджають у відрядження (як правило, на термін до трьох місяців) на територію “ДНР/ЛНР” для участі в бойових діях проти України”, – ідеться в зведенні.

Читайте також:
Розвідка оприлюднила “топ-4” п’яних подій в армії бойовиків після отримання зарплати

Зарплати “ДНР”: від 1350 грн. у вчителя до 5700 грн. – у рядового бойовика

Лише на зарплати й пенсії “ДНР/ЛНР” Росія шле понад 1 млрд. євро щороку.
Це більше бюджету Вірменії – розслідування Bild

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна