Розвідка оприлюднила “топ-4” п’яних подій в армії бойовиків після отримання зарплати

 

Головне управління розвідки Міноборони України оприлюднило підбірку надзвичайних подій, що сталися в так званих “арміях ЛНР і ДНР” (1-й і 2-й армійські корпуси ЗС РФ) протягом трьох останніх днів, 14-16 серпня.

Як зазначають у ГУР МОУ, з огляду не невдоволення бойовиків через “тривале перебування на передових позиціях під постійним примусом з боку командного складу до ведення обстрілів сил АТО та диверсійно-розвідувальних дій” російське окупаційне командування в екстреному порядку видало підлеглим частину грошового забезпечення. Це “призвело до різкого зниження спроможності виконувати бойові завдання з огляду на надмірне вживання спиртних напоїв і збільшення з цієї причини надзвичайних подій та конфліктів, у т.ч. на етнічному підґрунті.

Під впливом надмірно випитого спиртного, військовослужбовці 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК ЗС РФ відмовилися виконувати розпорядження командування про перехід на казармене положення.
“Під час придушення стихійного бунту комендатурою міста Луганськ важкі травми отримали новоприбулі військовослужбовці: ГОРБАЧЕВ Артем Юрійович (06.05.1987 р.н.), СУХАРЕВСЬКИЙ Микита Андрійович (29.09.1997 р.н.), ОНІЩЕНКО Олексій Вікторович (21.04.1984 р.н.), ШЕВЧЕНКО Роман Вікторович (08.06.1996 р.н.)”, – повідомляє ГУР.

Внаслідок конфлікту на етнічному ґрунті командир взводу 1-го мотострілецького батальйону 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2-го армійського корпусу ЗС РФ громадянин Росії ЦХОВРЕБОВ Едуард Володимирович (мешканець міста Владикавказ), перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, завдав важких ножових поранень одному зі своїх підлеглих.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди, яку спричинив п’яний військовий водій, загинув бойовик 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ САВЕНКО Сергій Юрійович, а ще двоє бойовиків отримали важкі травми – це БЄЛИХ Роман Олексійович та ІЛЬЇН Олексій Володимирович.

Під час масової пиятики військовослужбовці того ж 9-го мотострілецького полку морської піхоти із Новоазовська намагалися самостійно запускати безпілотні літальні апарати для власної втіхи, що спричинило конфлікт з військовослужбовцями окремої роти БПЛА (Донецьк) 1 АК.

“Зазначена надзвичайна подія змусила командира окремої роти БПЛА навмисно вивести з ладу літальні апарати та повернутись до місця постійної дислокації для “ремонту техніки”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Бойовикам “ДНР” видали зарплату. Випили. Що було потім – дізналася розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна