Бойовикам “ДНР” видали зарплату. Випили. Що було потім – дізналася розвідка

 

14-15 квітня в частинах та з’єднаннях 1-го армійського корпусу (так звана “армія ДНР”) видали частину місячного грошового утримання. Отримавши гроші, бойовики почали зловживати спиртним. “Внаслідок чого різко збільшились небойові втрати противника”, – ідеться в сьогоднішньому зведенні Головного управління розвідки Міноборони України.

Так, у ніч з 15 на 16 квітня під час повернення з бойових стрільб у районі н.п. Мосьпине в колоні бойової техніки 5-ї окремої мотострілецької бригади (Макіївка) сталася дорожньо-транспортна пригода, що призвела до пошкодження бойової техніки.

“Перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, механік-водій бойової машини не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з іншою БМП, в наслідок чого один військовослужбовець загинув, двоє отримали важкі травми, а дві бойові машини потребують складного відновлювального ремонту”, – повідомляє ГУР.

Ця надзвичайна подія змусила командування корпусу зупинити переміщення 100 омсбр, що здійснювала марш на заміну підрозділам 5 омсбр, та повернути у вихідне положення два мотострілецькі і танковий батальйони.

15 квітня внаслідок необережного поводження зі зброєю, перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, здійснив “самостріл” в ногу командир відділення розвідувального взводу 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка).
Щоб приховати надзвичайну подію, командир підрозділу намагався подати хибне повідомлення про обстріли з боку сил АТО.

14 квітня померли два військовослужбовці 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ): через алкогольне отруєння – командир взводу гаубичного самохідного артилерійського дивізіону, а через передозування наркотиками – офіцер відділу бойової підготовки штабу полку.

Читайте також:
8 березня “ДНР”: п’яні окупанти пограбували одну жінку і ґвалтували іншу,
але нарвались на самосуд

Весела бригада Бушуєва “армії ЛНР”: втоплені БТРи, вкладені БМП,
збиті БПЛА, стрілянина в кабаках

АТО: один загиблий в ЗСУ й бунт у бойовиків через невиплату зарплати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна