ГПУ затримала шахрая, який за $2 млн. нібито домовився припинити переслідування Онищенка

 

Генпрокуратура спільно з детективами НАБУ і СБУ викрила громадянина на шахрайстві в особливо великих розмірах за нібито вплив на керівника Спеціалізованого антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в “Фейсбуці”.

“Метою шахрайства було припинення кримінального переслідування САП та НАБУ народного депутата України Олександра Онищенка, який перебуває у національному розшуку за підозрою в організації розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування»”, – написав Луценко.

Генпрокурор додав, що зловмисник був затриманий при отриманні першої частини “винагороди” в розмірі 1 млн. доларів США.

“За вчинене кримінальне правопорушення шахраєві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна”, – додав генеральний прокурор.

Як відомо, нардепа Олександра Онищенка (“Воля народу”) підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення “газової схеми”. За попередніми даними, в результаті викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд. грн., з яких 1,6 млрд – це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд. – неоплачена сума ренти за користування надрами.
5 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала згоду на його арешт. Депутат-бізнесмен виїхав з України й перебуває переважно в Британії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна