Колишній генпрокурор Луценко залишає ЗСУ через інвалідність

Колишній голова МВС та ексгенпрокурор Юрій Луценко заявив, що залишає лави Збройних Сил України через виявлену інвалідність.

Про це він написав у Facebook 5 липня.

“Київ, Миколаївщина, Бахмут. Честь було служити в такій Армії, з такими людьми, в такий час. Але фізіологія невблаганна – військова лікарська комісія встановила інвалідність, що призвело до наказу про зняття з військового обліку”, – повідомив експрокурор.

Луценко не розповів про характер інвалідності. Однак заявив, що тепер буде “наближати Перемогу в якості волонтера”.

Як відомо, до повномасштабного вторгнення політик боровся з онкохворобою.

Довідка

Юрій Луценко – український політик, двічі був міністром внутрішніх справ України (2005-2006, 2007-2010), генеральний прокурор у 2016-2019 роках.

Долучився до лав Сил оборони України на початку повномасштабного вторгнення РФ до України. Став військовослужбовцем київської бригади тероборони Збройних сил та захищав Київ. У квітні його підрозділ перемістився у Миколаївську область, де старший лейтенант ЗСУ Луценко продовжував виконувати авдання, чергував на блокпостах тощо. Пізніше політик воював у районі Бахмута.

22 лютого давня речниця Юрій Луценка Лариса Сарган повідомила в соцмережі, що він став командиром взводу ударних безпілотних авіакомплексів.

“Наказом Головнокомандувача Збройних сил України від 20 лютого 2023 року капітана Луценка Ю. В. призначено командиром взводу ударних безпілотних авіаційних комплексів роти ударних безпілотних авіаційних комплексів військової частини #… ЗСУ”, – написала Сарган у твіттері.

У соцмережах багато користувачів не повірили, що призначити на посаду комвзводу може головком ЗСУ Залужний.

Згодом Луценко повідомив у фейсбуці, що наказом від 6 лютого отримав чергове військове звання – капітан.

В інтерв’ю ЗМІ політик розповідав, що його онкохвороба в стадії ремісії, він здавав щоквартальні аналізи, і “показники організму кращі, ніж у мирний час”, до того ж він має з собою два шприци з інсуліном.

Читайте також:
Найглибше просування ЗСУ за добу – на Бердянському напрямку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна