Через образу жінок республіканці хочуть замінити Трампа іншим кандидатом за місяць до виборів

 

Національний комітет Республіканської партії США розглядає можливість висунути в президенти іншого кандидата, замість одіозного мільярдера Дональда Трампа.

Як пише з посиланням на джерело у Республіканській партії видання Politico, юристи республіканців розмірковують над таким варіантом, незважаючи на те, що до виборів залишився лише місяць, бюлетені з прізвищами кандидатів уже надруковані, а в деяких штатах навіть почалося дострокове голосування.

Втім, хоч би як цього хотілося керівництву партії, зняти Трампа з виборів навряд чи вдасться. Адже згідно з правилом №9 Нацкомітету Республіканської партії, кандидата можна замінити тільки у випадку його смерті або добровільної відмови. А сам мільярдер знімати свою кандидатуру не збирається.

Черговий скандал навколо Трампа, що спонукав керівництво РП замислитися над заміною кандидата буквально перед виборами, спалахнув після публікації на сайті газети The Washington Post.

Видання оприлюднило відеозапис розмови Трампа з шоуменом Біллі Бушем. Бесіда, що відбулася між двома чоловіками в автобусі ще 2005 року, обурила навіть багатьох однопартійців мільярдера його “вульгарним ставленням до жінок”.

Під час бесіди, що відбувається в автобусі, нинішній кандидат у президенти розповідає ведучому про те, як безуспішно намагався спокусити заміжню жінку. Описуючи свою марну спробу, Трамп застосовує нецензурну лексику.

Також він переконує, що красунь до нього притягує, “як магнітом”: “Я просто починаю їх цілувати, навіть не чекаю… І коли ти починаєш це робити, вони тобі це дозволяють. Ти можеш робити з ними все, що завгодно. Лапати їх за п***у. Можеш робити все, ще завгодно… “, – запевняє мільярдер.

 

Після цієї публікації низка провідних діячів Республіканської партії виступила проти балотування Дональда Трампа у президенти від республіканців.

Так, колишня держсекретар США від Республіканської партії Кондоліза Райс закликала Трампа зняти свою кандидатуру з президентських виборів.

“Годі! Дональд Трамп не повинен бути президентом. Він повинен зняти свою кандидатуру. Як республіканка, я сподіваюсь підтримувати когось, хто має гідність і рівень, щоб балотуватися на чільну посаду у найпотужнішій демократії світу”, – написала Райс у “Фейсбуці” сьогодні, 9 жовтня.

Обурення висловив і колишній губернатор штату Каліфорнія від республіканців, відомий актор Арнольд Шварценеггер.

“Уперше з 1983 року, відколи отримав громадянство [США], я не голосуватиму за кандидата в президенти від Республіканської партії”, – заявив Шварценеггер.

Шварценеггер зізнався, що його, як і багатьох американців, мучили сумніви, кого підтримати на майбутніх виборах президента США.

“Але хоч би як я пишався своїм званням республіканця, понад усе для мене – звання американця. Тому сьогодні я хочу нагадати своїм однопартійцям про те, що поставити інтереси країни вище партійних інтересів не лише прийнятно – це ваш обов’язок”, – написав Шварценеггер.

Інші діячі Республіканської партії також наввипередки засуджують “свого” кандидата.

“Як дідусь двох чарівних дівчаток, я не бачу жодного виправдання для неприпустимих і принизливих щодо жінок коментарів Дональда Трампа”, – написав у “Твіттері” Джеб Буш, який раніше був одним із конкурентів Трампа за право стати кандидатом від республіканців на виборах президента США.

Спікер Палати представників Пол Раян відкликав раніше надіслане Трампу запрошення на щорічний осінній фестиваль республіканців в його рідному штаті Вісконсін.

Лідер республіканської більшості в Cенаті Мітч Макконнелл закликав Трампа вибачитися перед усіма жінками, а сенатор від штату Аризона Джон Маккейн назвав висловлювання кандидата образливими і також заявив, що їм немає жодного виправдання.

Сам Дональд Трамп у відповідь на цю хвилю обурення заявив, що “шкодує за свої висловлювання”.

“Будь-хто, хто знає мене, розуміє, що ці слова мене не відображають… Це була чоловіча приватна розмова. Прошу вибачення перед тими, хто відчув себе ображеними”, – заявив Трамп.

Водночас він додав, що лише говорив грубо про жінок, тоді як чоловік кандидата в президенти США Білл Клінтон “чинив над ними насильство”, а його дружина Гілларі “потім їх залякувала”.

Скандальний відеозапис з’явився за два дні до других дебатів між Дональдом Трампом та кандидаткою в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон, які відбудуться в ніч із 9 на 10 жовтня за київським часом.

І на цих дебатах Трампу потрібна перемога, адже, як писала Новинарня“, попередню телезустріч із Клінтон висуванець від республіканців розгромно програв.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада. Згідно з останніми опитуваннями, рейтинги кандидтів знову фактично зрівнялися, хоча раніше Гілларі випереджала республіканця на 6%.

Читайте також:
Трамп заявив, що Путін набагато кращий лідер, ніж Обама

Клінтон звинуватила Трампа у проросійській політиці і звеличуванні Путіна

Трамп відставив керівника свого штабу через український компромат

П’ятдесят впливових республіканців заявили, що не підтримують кандидата Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна