Водія маршрутки, який намагався затримати вбивцю “копів” у Дніпрі, нагородять медаллю. ВІДЕО

 

Сьогодні у Дніпрі прощаються із вбитими поліцейськими та нагороджують водія маршрутки, який намагався зупинити вбивцю патрульних поліцейських. Валерій Тимонін – так звуть водія – відзначений медаллю “Захисник міста”, повідомив мер Дніпра Борис Філатов у “Фейсбуці“.

“В 12-00 прощаємося з хлопцями в театрі Горького. Будь ласка, приходьте. У 14-00 нагороджую Валерія Миколайовича Тімоніна медаллю “Захисник міста”. Місто має знати своїх героїв. Так буває, що вони можуть знаходиться поруч”, – написав міський голова.

Як видно на відео, після розстрілу двох поліцейських злочинцем водій маршрутки спробував своїм мікроавтобусом заблокувати “Ситроен” зловмисника, аби той не виїхав зі стоянки, де стався злочин. Тимонін під’їхав втритул до машини стрільця, хоча той був озброєний.

Поліція згодом розповіла, що Пугачов двічі вистрілив у капот мікроавтобуса Тимоніна, і лише після цього маршрутка була змушена дати задній хід.

Стрілянина відбувалася біля автовокзалу Дніпра в присутності багатьох перехожих.

avakov-timonin

ОНОВЛЕНО. Також у понеділок 62-річний Валерій Тімонін наказом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова нагороджений іменною зброєю – пістолетом “Форт -17”.

Саме такий пістолет мали на озброєнні загиблі патрульні Артем Кутишев і Ольга Макаренко.

Відео:

Борис Філатов розповів подробиці трагедії та затримання підозрюваного у вбивстві “копів” Олександра Пугачова.

“З того моменту, коли сталася ця жахлива трагедія, я був щопівгодини з усіма силовиками на зв’язку. Ми навіть і не подумали скасовувати [легкоатлетичний] марафон, тому що кретинам, які зараз пишуть дурниці, зовсім невідомо, що саме проведення марафону давало поліції шанси на піймання злочинця: половина міста перекрита, рух заборонено, на кожному перехресті – патруль.

Оля Макаренко вмирала буквально у мене в телефоні. До останньої хвилини ми всі були впевнені, що її вдасться врятувати. Їй перелили 2 літри крові, і якби не куля, яка засіла в хребті…

Я особисто був присутній при штурмі квартири злочинця. Там були всі силовики. І начальники, до речі, не ховалися за спинами підлеглих. Хлопці запускали в квартиру дрон, готували газ, світлошумові гранати і “кішки” проти розтяжок. Але злочинець встиг піти раніше на 40 хвилин. І його взяли вже потім – в лікарні, куди він звернувся по допомогу через поранення, яке йому завдали поліцейські”, – написав мер.

 

Як повідомляла “Новинарня”, зранку, 25 вересня, в Дніпрі, близько 9:30, зловмисник, зупинений екіпажем патрульних поліцейських через порушення правил дорожнього руху,відкрив вогонь по правоохоронцях із пістолета.
Патрульний Артем Кутушев загинув на місці, його напарниця Ольга Макаренко померла від поранень у лікарні – тій самій, куди пізніше звернувся її вбивця.

Поліція підозрює в злочині колишнього бійця міліцейської роти спецпризначення “Торнадо” Олександра Пугачова, якого вже рік розшукують за скоєння злочинів у зоні проведення АТО.
Йому інкримінують злочини, передбачені ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 255 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину), ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) Кримінального кодексу України.

Як відомо, Пугачов Олександр Андрійович 1983 р.н. (рос. – Пугачев), мешканець міста Торез Донецької області, уродженець м. Мічурінськ Тамбовської області РФ.

Позивний 33-річного Пугачова – “Гаммі”, він відомий як помічник раніше судимого колишнього командира міліцейської роти спецпризначення “Торнадо” Руслана Онищенка (Абальмаз), теж із Тореза, якого зараз судять у Києві за його злочини в АТО.

За даними поліції, Пугачов імовірно відкрив вогонь по патрульних поліцейських, коли вони з’ясували по базі даних, що він перебуває в розшуку.

Читайте також:
Після розстрілу “копів” Деканоїдзе закликала не переслідувати поліцію
через застосування зброї

Касьянов: “Копи” гинуть за те, у що ми самі майже не віримо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна