Після розстрілу “копів” Деканоїдзе закликала не переслідувати поліцію через застосування зброї

 

“Коли патрульні застосовують зброю, затримують п’яних, ловлять бандитів, таких як Пугачов, всі повинні розуміти, що вони виконують свої посадові обов’язки, а не відкривати проти них кримінальні провадження”, – так голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе прокоментувала в соцмережі загибель двох “копів” у Дніпрі від куль зловмисника.

“Оля та Артем – перша велика втрата патрульної поліції. Це наш спільний біль. Ці кулі потрапили в кожного з нас, але наша сила в єдності”, – написала Деканоїдзе в “Фейсбуці”.

“Патрульна поліція України, пишаємося вами!” – написала вона.

У наступному дописі в ФБ Деканоїдзе емоційно зазначила: “Всім тим, хто розкручує смерть патрульних, як їм зручно.

Хлопці (Артем і Ольга) страхували один одного. Вбивця добре володів зброєю.
Швидше за все саме, Артем встиг відреагувати і вистрілити у свого вбивцю.
Оля дуже акуратно поводилася зі зброєю, адже за спиною вбивці перебували люди на автовокзалі.

Згадуйте Олю і Артема, коли будете на комітетах нам про оболонський суд розповідати або відпускати п’яних водіїв і саджати поліцейських. Або жартувати над хлопцями, коли, патрулюючи по 12 годин, поліцейський потрапляє в ДТП.

Згадайте і подумайте, політики, депутати, громадські працівники, що поліцейським потрібна форма, зброя, закони, повноваження.

Якщо все це не буде забезпечено, правопорядку не буде.

Поліцейські не торгують індульгенціями.

Яку Україну ми хочемо? Бандитську чи цивільну?”

Також Хатія оприлюднила скріншот допису в соцмережі одного з користувачів, який після інциденту за участю патрульного Олійника закликав “убивати копів”.

Раніше цього дня, коли було відомо лише про загибель Кутушева, Хатія Деканоїдзе на брифінгу сказала: “Це перша наша втрата патрульного поліцейського в Україні. Це перша наша втрата, коли патрульний поліцейський під час виконання службових обов’язків отримав кулю. Це дуже важко. Для мене особисто – це великий біль. І для всіх нас велика трагедія”.

Як повідомляла “Новинарня”, зранку в Дніпрі зловмисник, зупинений екіпажем патрульних поліцейських через порушення правил дорожнього руху, відкрив вогонь по правоохоронцях із пістолета Макарова.
Патрульний Артем Кутушев загинув на місці, його напарниця Ольга Макаренко померла від поранень у лікарні.

Поліція підозрює в злочині колишнього бійця міліцейської роти спецпризначення “Торнадо” Олександра Пугачова (позивний Гаммі), якого вже рік розшукують за скоєння злочинів у зоні проведення АТО.

Нагадаємо, у лютому цього року патрульний поліцейський Сергій Олійник у Києві розстріляв BMW з п’яним водієм за кермом, який не підкорився наказу зупинитись і на великій швидкості тікав через усе місто, зокрема й по зустрічній смузі. Тоді загинув 17-річний пасажир BMW Михайло Медведєв. У суспільстві піднялася хвиля спротиву сваволі нових “копів”.

Читайте також:
Київська поліція в нічній гонитві розстріляла BMW порушників.
Чи виправдана стрілянина?

У кількох містах України відбулися акції на підтримку патрульної поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна