Напарниця із розстріляного в Дніпрі екіпажу патрульної поліції – Ольга Макаренко – померла в лікарні

 

Патрульна поліцейська Ольга Макаренко, яка входила до екіпажу, розстріляного зловмисником у місті Дніпро вранці 25 вересня, померла в обласній лікарні ім. Мечникова. Про це повідомила з місця подій кореспондентка телеканалу “112 Україна”.

Раніше канал інформував, що дівчина у важкому стані, але її життю нічого не загрожує. Однак після 14:30 прийшло повідомлення про смерть пораненої.

Ольга Макаренко в патрульній поліції

Ольга Макаренко в патрульній поліції

“Куля застрягла в хребті, лікарі зібрали консиліум для проведення операції. На жаль, дівчину не вдалося врятувати – вона померла на операційному столі”, – розповіла журналістка.

У свою чергу, сайт Національної поліції повідомляє, що куля зачепила легені, печінку і ногу.

Загиблій було 36 років, у неї двоє дітей.

Ольга Макаренко юристка за освітою, випускниця Харківської національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого 2003 року.

Як повідомляла “Новинарня”, злочин стався біля автовокзалу Дніпра. Зловмисник, зупинений екіпажем “копів” через порушення правил дорожнього руху, відповився пред’явити документи для перевірки і відкрив вогонь по правоохоронцях із пістолета Макарова.
Патрульний поліцейський Артем Кутушев загинув на місці, в його напарницю було випущено три кулі.
Поліція підозрює в злочині колишнього бійця міліцейської роти спецпризначення “Торнадо” Олександра Пугачова, якого вже рік розшукують за скоєння злочинів у зоні проведення АТО.

Позивний Пугачова – “Гаммі”, він відомий як помічник раніше судимого колишнього командира міліцейської роти “Торнадо” Руслана Онищенка з Тореза, якого зараз судять у Києві за його злочини в АТО.

ОНОВЛЕНО Через кілька годин підозрюваного у вбивстві двох поліцейських Олександра Пугачова затримали в тій самій лікарні, де померла від поранень Ольга Макаренко.

Вбивство патрульного в Дніпрі – це перша в Україні втрата нової патрульної поліції під час виконання службових обов’язків. Про це заявила під час брифінгу голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

“Це перша наша втрата патрульного поліцейського в Україні. Це перша наша втрата, коли патрульний поліцейський під час виконання службових обов’язків отримав кулю. Це дуже важко. Для мене особисто – це великий біль. І для всіх нас велика трагедія”, – зазначила вона.

ВІДЕО РОЗСТРІЛУ:




Читайте також:
Один з обвинувачених “торнадівців” визнав свою провину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна