Один з обвинувачених “торнадівців” визнав свою провину

 

Прокурор Військової прокуратури Руслан Кравченко стверджує, що один з обвинувачених екс-бійців роти спецпризначення МВС “Торнадо” – Юрій Шевченко – визнав свою провину. Про це він сказав журналістам після завершення засідання Оболонського районного суду Києва в п’ятницю, 19 серпня, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Цитата обвинуваченого Шевченка: Я визнаю свою провину в скоєнні злочинів, передбачених ст.127, 146 і 365 Кримінального кодексу України. Йдеться про епізоди тортур, незаконного позбавлення волі людей, які були незаконно затримані і поміщені в підвал колишнього розташування роти “Торнадо”, а також всіма цими діями він перевищив службові повноваження співробітника міліції “, – заявив прокурор.

Водночас, додав він, за ст. 255 – створення злочинної організації – Шевченко свою вину не визнає.

Коментуючи висловлювання адвоката екс-“торнадівців” Володимира Якимова, який раніше сказав журналістам, що під час відеоконференції з Шевченком був дуже поганий звук і сторона захисту не чула жодних зізнань провини обвинуваченим, прокурор заявив, що під час судового засідання відбувається аудіо- і відеофіксація, і він добре чув ці слова.

“Потім, після його слів, після його свідчень колегія суддів надала мені право поставити запитання (Шевченку). Я поставив додаткове запитання, чи визнає він вину і чи правильно я його зрозумів. він сказав, що визнає свою провину”, – розповів Кравченко.

Прокурор підкреслив, що якщо сторона захисту заявляє, що не чула цього, що адвокати можуть подати клопотання до суду і їм буде надано аудіо- та відеоматеріали засідання.

Крім того, за словами Кравченка, після визнання своєї вини Шевченко попросив суд змінити йому запобіжний захід на більш м’який. Суд пішов назустріч цьому клопотанню і обрав йому як запобіжний захід домашній арешт, повідомляє УНІАН.

У свою чергу прес-секретар Оболонського районного суду Києва Інна Свинаренко додала, що цьому обвинуваченому виділено охорону.

За її словами, після цього сьогоднішнє судове засідання завершилось, оскільки одна з потерпілих, яка проживає за межами Києва, не змогла приїхати на засідання суду.

Наступне засідання у справі “торнадівців” має розпочатися об 11.30 30 серпня, сказала прес-секретар.

Нагадаємо, бійці розформованої через численні випадки порушень закону роти МВС “Торнадо” перебувають у СІЗО з осені 2015 року.
Під час судового засідання 2 серпня ц.р. прибічники підсудних “торнадівців” атакували будівлю суду, намагаючись прорватися на закритий процес. Розгляд було перенесено зокрема через поведінку “торнадівців”.

Читайте також:
Суд у справі бійців “Торнадо” перенесено, вони знову обливали прокурорів сечею. ВІДЕО

Тука: Декілька слів про “Торнадо”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна