У Дніпрі зловмисник розстріляв екіпаж патрульної поліції. Підозрюють бійця “Торнадо” Пугачова

 

У місті Дніпро вранці 25 вересня зловмисник розстріляв екіпаж патрульних поліцейських. Один правоохоронець загинув, його напарниця патрульного отримала поранення і згодом померла в лікарні. Як повідомляє департамент комунікації Національної поліції України, це сталося біля автовокзалу.

Розстріляний екіпаж

Патрульний Артем Кутушев (ліворуч)

Ім’я загиблого поліціянта – Артем Кутушев, 27 років. Його напарниця – Ольга Макаренко.
Імена в коментарі телеканалу “112 Україна” назвала голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе.

“За попередньою інформацією, екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль марки Citroen за порушення правил дорожнього руху. Водій автівки почав чинити опір працівникам поліції, а потім здійснив декілька пострілів та зник з місця пригоди”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зловмисника зупинили за проїзд на червоне світло. Він почав стрілянину, коли патрульний Кутушев спробував перевірити його документи.

На місці злочину в Дніпрі. Фото: НПУ

На місці злочину в Дніпрі. Фото: НПУ

Згідно із записами натільних камер екіпажу, водій “Ситроена” погрожував патрульним пістолетом, смертельно поранив одного патрульного та випустив три кулі у його напарницю.

Також зловмисник заволодів табельним пістолетом “Форт” вбитого патрульного.

На відео видно, що заблокувати озброєного зловмисника своїм авто намагався водій мікроавтобуса, який стояв поруч.

ВІДЕО:

Поранена поліціянтка Ольга Макаренко перебувала у важкому стані в лікарні ім. Мечникова.
Як повідомляв із Дніпра кореспондент каналу “112 Україна”, загрози її життю немає.

Ольга Макаренко в патрульній поліції

Ольга Макаренко в патрульній поліції

ОНОВЛЕНО. Однак приблизно о 14:40 кореспондентка повідомила, що 36-річна Макаренко померла на операційному столі. Без мами залишилося двоє дітей.

У вбитого Артема Кутушева залишилася маленька донька. Як повідомив в ефірі телеканалу “112 Україна” міський голова Дніпра Борис Філатов, саме сьогодні, у день загибелі батька, донечці Кутушева виповнюється 3 роки.

На місце події виїхали перший заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції Вадим Троян та начальник департаменту карного розшуку Нацполіції Дмитро Головін.
Для пошуку злочинця введено оперативний план перехоплення “Сирена”.

dnipro-grachov-foto

Фото підозрюваного з камери поліцейського

Орієнтування на розшук озброєного нападника:

  • автомобіль марки Сitroen с-ELYSEE сірого кольору
  • номер AE7053AA
  • ім’я підозрюваного Пугачов Олександр Андрійович 1983 р.н. (рос. – Пугачев), мешканець міста Торез Донецької області, уродженець м. Мічурінськ Тамбовської області РФ.

Як повідомив в ефірі каналу “112 Україна” Вадим Троян, підозрюваний під час АТО приїхав з окупованих територій і протягом року перебував у розшуку.

Але, за словами заступника голови НПУ, в поліції підозрюють не одного Пугачова, а кількох осіб, які ймовірно перебували в авто, і припускають, що злочин міг скоїти не Пугачов, а інший чоловік.

“Прізвище іншого ми поки не можемо оголосити”, – сказав Троян.

pugachov-profayl

Пугачов – колишній боєць батальйону “Торнадо”, розшукуваний за злочини, передбачені ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 255 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину), ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом).

Позивний Пугачова – “Гаммі”, він відомий як помічник раніше судимого колишнього командира міліцейської роти спецпризначення “Торнадо” Руслана Онищенка (Абальмаз), теж із Тореза, якого зараз судять у Києві за його злочини в АТО.

dnipro-grachov

Олександр Пугачов

Олександр Пугачов

Судячи з деяких фото з боді-камери розстріляного поліцейського, гаданий стрілець не дуже схожий на Пугачова. На інших ракурсах можна зробити висновок, що це таки він, тільки в окулярах і без бороди.

Джерело, близьке до Нацполіції, повідомило “Новинарні“: “Профайл Пугачова просто був останнім у базі по перевірці в загиблого патрульного. Він перевіряв цього чоловіка за 3-5 хвилин до стрільби. І це єдина зачіпка наразі”.




Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко написав у “Фейсбуці”, що підозрюваний – “Грачев Александр Андреевич, находившийся в розыске за совершение других тяжких преступлений”.
(ОНОВЛЕНО: згодом Геращенко виправив прізвище в дописі на ПУГАЧОВ).

“Якщо мене почує сам Пугачов, раджу йому негайно здатися в найближче відділення поліції. Якщо ти будеш ховатися й відстрілюватися, то, згідно з законом про Національну поліцію, ти можеш бути застрелений на місці. А так ще маєш шанс отримати довічне”, – написав Геращенко.

Читайте також:
У патрульну поліцію набирають ще тисячу нових “копів”

Суд у справі бійців “Торнадо” перенесено, вони знову обливали прокурорів сечею. ВІДЕО

Суд допитує постраждалих у справі “Торнадо”, одна з жінок розповіла про зґвалтування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна