У кількох містах України відбулися акції на підтримку патрульної поліції

 

У Києві та Львові відбулися акції на підтримку патрульної поліції. У столиці мітинг проходив на Софійській площі за участю близько 1 тисячі людей, повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Українські новини”.

Напередодні організатори закликали всіх охочих вийти на підтримку поліції, попереджаючи, що “політичним силам на заході не місце”.

Частина з присутніх прийшли підтримати патрульного Сергія Олійника, заарештованого на 2 місяці за підозрою в навмисному вбивстві 17-річного підлітка під час переслідування автомобіля BMW у ніч на 7 лютого в Києві.

Учасники акції, яка станом на 14:30 уже добігала кінця, тримали в руках плакати з написами “Захисти поліцію”, “Суддя, він охороняв спокій твоїй сім’ї”, “Не знищуйте народжене в муках 7-місячне дитя 25-річної матері-України” (очевидно, йдеться про реформу поліції. – “Н”) тощо.

Також присутнім роздавали білі браслети з написом “Захисти поліцію”.

Захисти-поліцію
Аналогічна акція відбулася у Львові біля пам’ятника Шевченку. Як повідомляє канал “112 Україна”, участь у ній взяли кілька десятків людей.
Ще менше людей підтримали акцію в Івано-Франківську.

Як писала “Новинарня“, у ніч на 7 лютого в Києві патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по автомобілю BMW, внаслідок чого загинув пасажир авто.

Під час гонитви вулицями Києва швидкість втікачів перевищувала 120 км/год. Правоохоронці неодноразово попереджали через гучномовець про відкриття вогню, потім почали стріляти по колесах, а коли після короткої зупинки водій BMW продовжив рух і травмував поліціянта – по салону.

Внаслідок поранення в груди загинув 17-річний пасажир Михайло Медведєв. Водія – 24-річного Ростислава Храпачевського – та ще двох пасажирів затримали, коли BMW заїхав у кювет. Усі вони були в нетверезому стані.

Фото – з ФБ-сторінки dtp.kiev.ua

Читайте також:
Волонтер – про відео стрілянини по BMW: двоє неадекватів підставили всю поліцію,
треба їй допомогти

Коп, який розстріляв пасажира шаленого BMW, два роки тому фальсифікував справи Автомайдану – депутат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна