Касьянов: “Копи” гинуть за те, у що ми самі майже не віримо

 

Юрій Касьянов
волонтер

(FB)

Говорять про погану підготовку поліцейських. І це правда. Звідки їй взятися – хорошій за пару місяців поліцейського “курсу молодого бійця”?..
Але я б поставив пам’ятник усім тим хлопцям і дівчатам, які пішли служити в поліцію, зневажувану і надалі звану “ментами”.

Говорять про провал поліцейської реформи. І це теж правда. Не тільки тому, що МВС наробило помилок. А й тому, що ми самі цієї реформи не хочемо. Не хочемо жити за законом.
Не стало даішників – і по місту носяться машини зі швидкістю сто кілометрів на годину. Нема “беркута” з кийком, немає постійного нагляду – отримайте побутове свавілля.

Ми не розуміємо, що правова держава починається з правової самосвідомості кожного з нас. Ми звикли жити як на зоні – під оклики вертухаїв, під прицілом вишок і під гавкіт сторожових собак.

Суспільна свідомість перебуває в зародковому стані. Якби загиблі поліцейські застрелили злочинця, його б ховало півкраїни як “добровольця” і “жертву режиму”. Вийшли б на протести, запалили б обласне УВС, поквиталися б із безжалісною владою сотнею зневажливих статей і викривальних телепередач.

Тому що і влада – винна, і ми – винні, і винна злочинність, з якою борються ті, кого ми й надалі зневажаємо й ненавидимо. Які гинуть за те, у що ми самі майже не віримо.

Читайте також:
Напарниця із розстріляного в Дніпрі екіпажу патрульної поліції – Ольга Макаренко – померла в лікарні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна