Мюнхенський школяр влаштував масовий розстріл з нагоди ювілею теракту Брейвіка

 

Молодий німець іранського походження, який ввечері 22 липня вбив у торговому центрі Мюнхена дев’ять людей, не мав зв’язків із терористичною організацією “Ісламська держава”, але захоплювався вчинком норвежця Брейвіка та здійснив свій злочин у день роковин теракту Брейвіка. Про це повідомляє Sueddeutsche Zeitung з посиланням на німецьку поліцію.

Обшуки в домівці 18-річного стрільця показали, що він цікавився іншими випадками стрілянини, зокрема в нього знайшли вирізки з газет про схожі напади.

Поліція знайшла 300 куль у його рюкзаку та книжку про стрільбу в кімнаті.

“Цей зв’язок (між стріляниною в Мюнхені і терористичною атакою Андреаса Брейвіка в Осло) очевидний”, – сказав очільник мюнхенської поліції Губертус Андре.

У п’ятницю минуло якраз п’ять років з дня теракту Брейвіка, внаслідок якого загинули 77 осіб, а ще 151 людина отримала поранення.

Поліція стверджує, що нападник у Мюнхені, як і Брейвік, діяв сам і не мав спільників. При цьому про “ісламський” слід зовсім не йдеться.

ОНОВЛЕНО. У мережі з’явилося передбачуване фото стрільця в Мюнхені. Відповідне фото публікує Вild.

За інформацією видання, ім’я стрільця – Алі Сонболі. Видання зазначає, що 18-річний юнак ще вчився в школі.

Алі Сонболі

Готуючись до злочину, мюнхенець зламав електронну поштову скриньку дівчини й від її імені запросив гостей до “Макдональдза” в торговому центрі “Олімпія”, або зібрати в одному місці якомога більше потенційних жертв.

Зловмисник вів стрільбу з пістолета марки “Глок”. Попередні повідомлення про гвинтівку та двох його спільників не підтвердилися.

Водночас уточнено інформацію про кількість жертв іранця: їх залишилося дев’ять. Десятий убитий (чи самовбивець) – сам нападник.

 

Читайте також:
Мюнхенським терористом виявився 18-річний місцевий німець іранського походження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна