Стрілянина в Мюнхені: вбито 9 людей

 

Щонайменше 9 людей загинуло й багато отримали поранення у результаті стрілянини в одному з торговельних центрів Мюнхена (Німеччина).

Як повідомляє “Німецька хвиля“, 22 липня близько 19-ї години за Києвом невідомі відкрили стрілянину в закладі швидкого харчування “Макдональдз” у торговельному центрі “Олімпія”, розташованому в районі Мозах на північному заході Мюнхена.

Нападникам, яких, за попередніми даними, було троє, вдалося зникнути з місця подій.

Водночас у поліції припускають, що один із померлих, чиє тіло виявлено неподалік епіцентру трагедії, може бути нападником, який застрелився.

У місті організовано кризовий штаб та оголошено високий рівень терористичної загрози. Рух громадського транспорту призупинено, евакуйовано людей із головного залізничного вокзалу міста.

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр, який щойно вилетів до США на відпочинок, через події в Мюнхені перервав відпустку.

Речник поліції заявив про відсутність доказів ісламістських мотивів нападу на даний момент.

За попередніми даними, громадян України серед загиблих та постраждалих немає, але міністерство закордонних справ уточнює цю інформацію.

Раніше агенція Reuters оприлюднила результати соціологічного опитування,  проведеного Forschungsgruppe Wahlen, згідно з якими 77% німців побоювалися, що теракт в їхній країні може статися найближчим часом.

При цьому 59% опитаних вважають, що влада робить недостатньо, щоб захистити їх від тероризму.

Ще два тижні тому кількість німців, які очікували терактів в країні, була на 8% меншою, але збільшилася після того, як у Баварії 17-річний афганець із ножем та сокирою напав на пасажирів приміської електрички й тяжко поранив п’ятьох людей.
Нападника застрелила поліція.

Читайте також:
Теракт із вантажівкою в Ніцці: жертв уже 84, вбивця – з Тунісу,
Олланд продовжує надзвичайний стан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна