У Криму з початку окупації зникли півтора десятка татар, – заступник голови Меджлісу

 

З початку окупації Криму Росією на півострові зникли близько півтора десятка людей. Таку цифру називає перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

“Називаються різні цифри. У Києві говорять приблизно про два десятки людей, ми схильні говорити про меншу кількість зниклих. Кілька зі зниклих були пізніше знайдені мертвими – Решат Аметов і Едем Асанов. Останньому приписують самогубство через повішання, але дуже багато з нас сумніваються, що правоохоронні органи – об’єктивні. Всі інші зниклі хлопці – за нашими підрахунками, це близько півтора десятка людей. Деякі з них зникли два роки тому, але досі ні в нас, ні у родичів ніяких звісток немає”, – сказав Джелял в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Про обшуки, викрадення й інший тиск на кримськотатарське населення півострова з боку російської окупаційної влади постійно повідомляють правозахисники, зокрема міжнародні. Однак Кремль і підконтрольна РФ влада Криму заперечує це, кожен раз заявляючи, що в “злочину немає національності”.

Читайте також:
Зниклого кримського татарина знайшли мертвим

В окупованому Криму вбили кримську татарку. Репресії посилюються

У Бахчисараї викрали кримського татарина – екс-депутата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна