Конституційний суд не завершив розгляд  закону про люстрацію

Конституційний Суд не зміг завершиити розгляд конституційності норм закону “Про очищення влади” (люстрації) у п’ятницю, 10 червня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби КС.

“Суд продовжить розгляд цієї справи на одному з наступних пленарних засідань”, – йдеться в ньому.

Зазначено, що Конституційний суд  в п’ятницю, 10 червня,  на закритій частині пленарного засідання продовжив розгляд конституційності норм закону про люстрацію.

Як повідомляє “Українська правда” з посиланням на власні джерела, наразі була готова резолютивна частина рішення щодо скасування люстрації, а у п’ятницю судді мали підготувати також мотивувальну частину.

Водночас у нарадчій кімнаті між суддями КСУ сталася сварка через те, що в медіа потрапили документи резолютивної частини рішення Конституційного суду.

Також троє з десяти суддів відмовилися підтримувати рішення щодо скасування люстрації.

За словами джерела УП, підтримати скасування відмовився голова суду Юрій Баулін.

“Тому ніякого голосування з цього приводу у них не було”, – зазначив співрозмовник.

“Це все закрита інформація, тому що це все у нарадчій кімнаті відбувається. Може й бути таке, що нас з вами дурять, щоб приховати реальні рішення”, – додав співрозмовник.

Нагадаємо, попереднього разу вердикт Конституційного Суду щодо закону про люстрацію анонсувався на 22 березня, однак тоді рішення було відкладено.

 

Читатйте також:
Конституційний Суд приготувався зупинити люстрацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна