“Антимайданівець” і ексрегіонал. Волошенкова звільнять з Агенції оборонних закупівель після згадок про його антиукраїнську діяльність

Співробітника Агенції оборонних закупівель Міністерства оборони Дмитра Волошенкова планують звільнити на тлі поширення інформації про його антиукраїнську діяльність у минулому.

Про це заявила начальниця відомства Марина Безрукова у своєму Facebook.

Вона наголосила, що суспільство та, зокрема, військові, повинні мати повну довіру до Агенції оборонних закупівель. А те, що люди з проросійським минулим працюють у відомстві є неприйнятним.

“Дмитро Волошенков прийшов у Агенцію задовго до мого призначення, у червні 2023 року, як менеджер з зовнішньоекономічної діяльності.

Для мене лишається незрозумілим, чому попередній політичний досвід Дмитра та позиція в часи Революції Гідності не були враховані як вагомі ризики. Тому мною ініційовано внутрішнє розслідування щодо повноти спеціальної перевірки, яку він проходив при працевлаштуванні в Агенцію.

У будь-якому разі — наша Агенція зможе працювати ефективно лише тоді, коли всі співробітники поділяють спільні цінності”, — заявила Безрукова.

Окремо вона додала, що найближчими днями Волошенкова буде звільнено, а в правоохоронні органи буде подано запит на його додаткову перевірку.

Напередодні, як пише “Радіо Свобода”, у соціальних мережах з’явилася інформація про те, що Дмитро Волошенков був активним учасником “Антимайдану” в Одесі, та раніше очолював одеський міський осередок “Партії регіонів”.

“Я не знала про його бекграунд. Водночас, я поцікавилась результатами перевірки Дмитра Волошенкова. Він пройшов поліграф, мені невідомо, чому ці ризики не були враховані. Згідно з висновками, він не мав корупційних ризиків, він професійно працює. Проте для мене неприпустимо працювати в команді з людьми, з якими в нас різні цінності”, – заявила очільниця Агенції оборонних закупівель у коментарі “Схемам”.

Волошенков на мітингу «Антимайдану» біля Одеської ОДА, 2 березня 2014 року

Безрукова також повідомила, що ініціювала службове розслідування про обставини працевлаштування Волошенкова, як тільки дізналася про його можливу антиукраїнську діяльність у минулому.

Нині всі нові співробітники проходять довгу спеціальну перевірку.

Сам Волошенков сказав “Схемам”, що пройшов перевірку на поліграфі. Питання ж щодо зміни політичної позиції та рішення працювати у державній структурі – залишив без відповіді.

Читайте також:
МОУ призначило Марину Безрукову очільницею “Агенції оборонних закупівель”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна