МОУ призначило Марину Безрукову очільницею “Агенції оборонних закупівель”

Міністерство оборони України видало наказ про призначення Марини Безрукової директором державного підприємства “Агенція оборонних закупівель”.

Про це 29 січня інформує пресслужба відомства.

“Міноборони вибудовує нову архітектуру закупівель, яка унеможливить прояви корупції та буде відповідати стандартам НАТО. Зміна менеджменту — перший крок до кардинального перезавантаження “Агенції оборонних закупівель”. Наш пріоритет — це своєчасне та якісне забезпечення наших воїнів усім необхідним. Без простору для корупції”, — заявив заступник міністра Дмитро Кліменков.

Марина Безрукова має понад 20 років досвіду в управлінні ланцюгами постачання та розвитку партнерства з іноземними компаніями (США, Канада, Європа, Близький Схід, Африка).

У 2017-2024 роках працювала в Національній енергетичній компанії “Укренерго”, де розробила та впровадила сучасну політику закупівель, засновану на принципах прозорості, ефективності та розподілу повноважень.

“Укренерго однією з перших серед держкомпаній перевела всі закупівлі на платформу ProZorro, створила інститут уповноважених осіб, відповідальних за закупівлі, дирекцію з управління ланцюгами постачання з категорійним менеджментом у закупівлях, а також впровадила допоміжні функції внутрішнього аудиту та комплаєнсу”, – вказали у відомстві.

Результатом цього стало зниження цін у закупівлях в середньому на 14%; зменшення середнього часу проведення закупівель на 20%; підвищення кваліфікації закупівельної команди. За останні п’ять років “Укренерго” заощадила на закупівлях понад 1,2 мільярда гривень.

“Ефективні та прозорі закупівлі зброї – запорука національної безпеки, а транспарентність, цифровізація та нульова толерантність до корупції – основні принципи нашої роботи. Ми маємо робити акцент на інноваціях та стратегічних партнерствах, щоб забезпечити найсучасніше озброєння для ЗСУ. Віддаючи перевагу передовим технологіям та постійно вдосконалюючи власний арсенал, ми суттєво покращимо оснащення наших військ”, – підкреслила Безрукова.

У Міноборони додали, що “зміна очільника — перший крок до трансформації “Агенції оборонних закупівель”. Наступний етап — створення Наглядової ради з професійних та компетентних менеджерів міжнародного рівня”.

Що ще відомо про Марину Безрукову

Марина Безрукова – магістр з фінансів (КНУ ім. Тараса Шевченка (2001), спеціаліст з правознавства (КНУ ім. Тараса Шевченка (2007), магістр управління бізнесом – MBA (Київська школа економіки (2020). Із січня 2017 року працювала в НЕК “Укренерго” на посадах члена правління, директора з управління ланцюгами постачань тощо. Раніше вона працювала в корпоративному секторі в компаніях різних сегментів економіки.

Читайте також:
Кабмін погодив призначення мера Мелітополя Федорова очільником Запорізької ОВА, – Гончаренко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна