Лише три кандидати подалися на конкурс з обрання голови Держбюро розслідувань, – Геращенко

 

Антон Геращенко
народний депутат України (“Народний фронт”), радник міністра внутрішніх справ

(FB)

8 червня закінчується термін подачі документів на конкурс на посаду директора Державного бюро розслідувань. На відміну від конкурсу на посаду глави НАБУ або глави Антикорупційної прокуратури, цей конкурс не викликав особливого ажіотажу.
А дарма!

Державне Бюро Розслідувань не менш важливий, а в чомусь, навпаки, – більш важливий правоохоронний орган ніж Національне антикорупційне бюро.

Саме співробітники ДБР, відповідно до закону, отримають право на проведення розслідувань у разі зловживання владою, перевищення влади, тортур та інших посадових правопорушень з боку прокурорів, співробітників поліції, СБУ, прокуратури, НАБУ.

Так, наприклад гучної справи “діамантових прокурорів”, якби вона відбулося після створення ДБР, розслідувала б уже не Генеральна прокуратура, в структурі якої працювали підозрювані, а незалежне від ГПУ – Державне бюро розслідувань.

Фактично, від чесності, порядності та професіоналізму директора ДБР залежатиме справжнє очищення прокуратури, СБУ, поліції та інших правоохоронних органів від скверни корупції та беззаконня.

Читайте також:
Конкурсна комісія з обрання керівника Держбюро розслідувань починає роботу

Директором ДБР може стати будь-який громадянин України, що досяг 35 років, має вищу юридичну освіту, досвід роботи в юридичній сфері більше 10 років, в тому числі на керівних посадах – не менше 5 років, фізично і психічно здоровий.
Заробітна плата глави ДБР гарантована законом і становитиме близько 45 тисяч гривень на місяць.

На сьогодні поки що свої документи на пост голови ДБР подали всього три кандидати, що, звичайно ж, не є добре.

Однак я думаю, що за решту днів до дедлайну 8 червня кількість конкурсантів може зрости на порядок.

Також я не виключаю, що в конкурсі на посаду глави ДБР може взяти участь начальник Департаменту ГПУ з розслідування злочинів проти Майдану – Сергій Горбатюк, хтось із відомих адвокатів, а також хто-небудь зі знакових осіб грузинської команди.

У будь-якому випадку, для України це шанс на справжнє очищення правоохоронної та судової системи держави від тих, кого там бути не повинно!

Читайте також:
“І нашим, і вашим”. Новий генпрокурор розповів про розслідування резонансних справ

Луценко розповів, як реформує ГПУ й кого зробив своїми заступниками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна