НАБУ завершило розслідування у справі зі своїм першим арештом

 

У середу, 23 березня 2016 року, детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати в особливо великих розмірах майна Державної інноваційної фінансово-кредитної установи її керівником (за правовою кваліфікацією ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України).

Відповідний обвинувальний акт через прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направлено до суду, підозрюваного ознайомлено з матеріалами кримінального провадження, повідомляє прес-служба НАБУ.

Відповідно до матеріалів досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний вчинив розтрату державного майна в особливо великих розмірах, а саме відчужив на користь третіх осіб право грошової вимоги до Державного підприємства “Антонов” на загальну суму понад 16 млн. гривень, чим завдав державі матеріальної шкоди на суму більш ніж 14,5 млн. грн.

Завдяки своєчасному реагуванню і вжиттю заходів забезпечення кримінального провадження (накладення арешту, відсторонення від посади), вдалося перешкодити подальшому відчуженню третім особам вищевказаного майна та виведенню коштів з рахунків.

Наразі НАБУ спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою вживає заходів для повернення державі контролю над вказаними коштами, зазначають в Бюро.
Нагляд за досудовим розслідування у формі процесуального керівництва у даному кримінальному провадженні здійснюється прокурорами САП.

Нагадаємо, 18 лютого керівника Державної інноваційної фінансово-кредитної установи було затримано на своєму робочому місці. Зараз підозрюваний перебуває у слідчому ізоляторі.
Згідно з інформацією на сайті ДІФКУ, виконувачем обов’язків голови правління є Арсен Ісаакян.

Довідка. Державна інноваційна фінансово-кредитна установа (ДІФКУ) створена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України і є правонаступником майнових прав і обов’язків, в тому числі за договорами про надання інноваційних позик, Державного інноваційного фонду і його територіальних відділень.
Метою ДІФКУ є здійснення фінансової підтримки суб’єктів господарювання різних форм власності в рамках державної інноваційної політики. Голова правління установи та його заступники призначаються на посади та звільняються з посад органом управління майном за погодженням з Кабінетом Міністрів України.

Читайте також:
Детективи НАБУ провели обшук в екс-регіонала Онищенка
у справі афер “Укргазвидобування”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна