Перший чин НАБУ: затримано керівника Державної інноваційної фінансово-кредитної установи

 

Завдяки спланованій спільній операції детективів, працівників управління спеціальних операцій  Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України 18 лютого було затримано на робочому місці керівника Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Чоловіка підозрюють у розтраті державного майна в особливо великих розмірах – понад 14 млн. грн. – шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Того ж дня затриманому було повідомлено про підозру в порядку, передбаченому ст. 278 Кримінального процесуального кодексу України, та через суд обрано запобіжний захід – утримання під вартою строком до 60 діб.
Водночас слідчим суддею визначено заставу в розмірі 10 000 мінімальних заробітних плат (13 780 000 грн).

Нагляд за досудовим розслідування у формі процесуального керівництва у даному кримінальному провадженні здійснюється прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.

Тривають слідчі дії, встановлюються особи, на користь яких підозрюваний відчужував державне майно. Найближчим часом до суду буде направлено обвинувальний акт, інформує прес-служба НАБУ.

Дане затримання стало результатом зареєстрованого НАБУ кримінального провадження за повідомленням від Вищого господарського суду України.

Читайте також:
Ситник: “Нардепи зловживають правом звертатися до НАБУ.
У нас уже проваджень на 2 млрд. грн.”

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна