Замість Мінфіну словак Міклош очолить групу підтримки реформ Гройсмана

 

Колишній віце-прем’єр-міністр Словаччини Іван Міклош очолить групу фахівців з підтримки реформ при Кабінеті Міністрів України. Про це, виступаючи у Верховній Раді, повідомив голова нового уряду Володимир Гройсман.

“В уряді буде створено ядро, куди увійде група фахівців на чолі із Іваном Міклошем. Це буде група підтримки реформ”, – заявив Гройсман.

Новий прем’єр закликав парламент до співробітництва у впровадженні реформ. За словами Гройсмана, він хотів би побудувати взаємодію президент-парламент-уряд.

“Ми можемо за шість місяців дати гарну якість”, – сказав голова уряду.

Нагадаємо, відомий словацький реформатор Іван Міклош у лютому 2015 року став радником міністра фінансів України Наталії Яресько з питань податкової системи, децентралізації і загальної реорганізації державних фінансів.
Міклош є співзасновником словацького аналітичного центру MESA10 та українського Центру економічної стратегії. Також Міклош – член Дорадчої міжнародної ради реформ, яка співпрацює з Національною радою реформ України, член консультаційної ради VoxUkraine.

Кандидат на посаду прем’єра Володимир Гройсман пропонував Міклоша на посаду міністра фінансів України, але той висунув свої вимоги, зокрема щодо збереження словацького громадянства.
Гройсман “під Міклоша” реєстрував законопроект щодо можливості призначення на Мінфін іноземця, однак він залишився без розгляду, і міністерство очолив екс-заступник глави адміністрації президента Олександр Данилюк.

Читайте також:
Словак Міклош відмовляється працювати в уряді з популістами “Батьківщини”,
зате приймає умови МВФ

Бутусов – напротивагу Міклошу:
Прошу надати право голосу українській діаспорі в Америці та ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна