Фракція БПП виступила за обрання прем’єр-міністром Наталії Яресько

 

Парламентська фракція Блоку Петра Порошенка виступає за призначення прем’єр-міністром Наталії Яресько, нинішнього міністра фінансів.
Про це в ефірі телеканалу “Інтер” повідомив голова фракції БПП Юрій Луценко.

“Перший варіант, який підтримує наша фракція, суспільство і наші західні партнери, – формат технократичного уряду на чолі з Яресько”, – заявив Луценко.

За словами очільника фракції БПП, Наталія Яресько може сформувати позапартійний уряд, який прискорить проведення реформ.

Луценко зазначив, що за новий Кабмін необхідно проголосувати якомога швидше, щоб зупинити бездіяльність нинішнього складу уряду.
Він сподівається надію, що позачергове засідання ВР буде проведено орієнтовно 24 березня.

“Можу висловити надію, що наступного тижня, приблизно у четвер, ми зможемо провести позачергове засідання, на якому проголосуємо за нового прем’єра, новий уряд, нову програму дій”, – заявив Юрій Луценко.

Варто зазначити, що тижнем раніше Луценко заявляв, що Блок Порошенка внесе кандидатуру на посаду глави уряду, “щойно отримаємо заяву про відставку прем’єр-міністра Яценюка”.
“Ми давно чекаємо цього моменту. У нас є і кандидатура, і програма, і голоси”, – запевнив очільник БПП.

Сьогодні на “Інтері” Юрій Луценко також не виключив, що чинний прем’єр Арсеній Яценюк може залишитися на третій термін, і повідомив, що наразі проходять консультації за форматом майбутнього Кабміну.

Як повідомив “Укрінформ“, Наталія Яресько 20 березня в кулуарах Ukrainian Fashion Week заявила журналістам: “Я не маю прем’єрських амбіцій. Моя мета – допомагати українському народові, у даному разі – на посаді міністра фінансів. А завтра буде, що буде”.

Читайте також:
Найбільше громадян хочуть бачити прем’єр-міністром Тимошенко,
– опитування

Яценюк назвав три умови, за яких він піде з уряду

Прізвище Яресько кілька тижнів фігурує в повідомленнях щодо зміни керівника уряду. Ще одним із найбільш імовірних кандидатів називають спікера ВР Володимира Гройсмана.

Щодо Наталії Яресько, то різні джерела наголошували, що вона попередньо погодилася очолити Кабмін на своїх умовах, і ці умови не передбачають партійних квот та призначень в уряд осіб, на які матиме вплив адміністрація президента.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна