Найбільше громадян хочуть бачити прем’єр-міністром Тимошенко, – опитування

 

Серед імовірних кандидатів на посаду прем’єр-міністра України найбільше прихильників має лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко.
Такими є результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

На запитання, кого з політиків вони хотіли б бачити на чолі уряду, 12,9% респондентів обрали серед запропонованих прізвище Тимошенко.
Друге місце за цим показником посів чинний голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, якого хотіли б бачити прем’єром 9,9% громадян, опитаних КМІС.

Голову Радикальної партії Олега Ляшка вважають найкращим кандидатом у прем’єр-міністри 6,5% респондентів, лідера “Самопомочі” Андрія Садового – 5,9%.
Трохи менше – 5,6% опитаних – на своїй посаді влаштовує й нинішній глава уряду Арсеній Яценюк.

Представника Опозиційного блоку Юрія Бойка хотіли б бачити прем’єром 4,7% громадян, Анатолія Гриценка – 3,7%.

Порівняно найменший “прем’єрський” рейтинг у міністра фінансів Наталії Яресько – 3,2%, яку розглядають серед найбільш імовірних кандидатів на посаду глави уряду.

Водночас дані щодо народної підтримки Володимира Гройсмана – умовного кандидата в прем’єри №1 і фаворита Петра Порошенка – в даних КМІС узагалі присутні.

З опитування КМІС також випливає, що 56,6% громадян не підтримують призначення іноземців на важливі державні посади в Україні.
Схвалюють таку практику 32,9% респондентів, не визначилися зі своїм ставленням 10,5%.

Регіональний розріз симпатій до прем’єра

рейтинги-КМІС-уряд

Народ проти Яценюка

54,6% опитаних КМІС вважають, що Верховна Рада вчинила неправильно, не відправивши у відставку уряд Яценюка після заслуховування його звіту 16 лютого.

Водночас 19,2% респондентів вважають це правильним рішенням, а ще 26,3% не змогли відповісти на запитання.

На запитання, хто несе найбільшу відповідальність за розпад коаліції, 27,6% дорослих громадян України назвали Арсенія Яценюка.

На президента Петра Порошенка найбільшу відповідальність за розпад парламентської більшості поклали 21,5%.

КМІС-відповідальність-за-розпад-коаліції

 

Опитування проводилося з 23 лютого по 8 березня 2016 року на замовлення клієнта.
Методом особистого інтерв’ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму) за 4-ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.
У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.
Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн–ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Читайте також:
Якби вибори відбулися зараз, президентом стала б Тимошенко

Понад 43% українців хочуть перевиборів парламенту.
Лідери симпатій – “Батьківщина”, “Опоблок”, БПП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна