Блок Порошенка збирає підписи за призначення генпрокурором Луценка

 

Народні депутати фракції Блоку Петра Порошенка почали збір підписів за призначення лідера їхньої фракції Юрія Луценка генеральним прокурором. Про це пише, з посиланням на власні джерела, DT.ua.

За даними видання, збір підписів почав депутат Руслан Сольвар 15 березня. При цьому “Дзеркало тижня” подає фото з аркушами, що містять підписи.

Фото: Дзеркало тижня

Станом сьогодні зібрано вже 72 підписи.

Співрозмовник видання стверджує, що в адміністрації президента розглядають дві кандидатури на заміну Віктора Шокіна – його нинішнього заступника Юрія Столярчука та Юрія Луценка. Однак у Луценка немає юридичної освіти та прокурорського досвіду роботи, як це передбачено законодавством.

Як відомо, 16 лютого президент Петро Порошенко закликав прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку. Шокін подав заяву про відставку, але пішов у оплачувану відпустку.
16 березня Шокін повернувся на робоче місце. Речник ГПУ заявив, що рішення щодо подальшого перебування Шокіна на посаді має прийняти Верховна Рада, але в парламенті немає більшості голосів для звільнення чинного генпрокурора. При цьому профільний комітет ВР рекомендував Раді звільнити Шокіна.
17 березня голова ВР Володимир Гройсман запросив Віктора Шокіна до парламенту для розгляду питання про його відставку. Шокін не прийшов.
Деякі депутат звинуватили Гройсмана за те, що він уникає розгляду постанови щодо Шокіна. На це спікер відповів: “Ви хочете відставки генерального прокурора чи провалити цю постанову, коли не вистачить голосів?!”
Згодом Гройсан повідомив, що голосування з приводу Шокіна у ВР відбудеться лише 29 березня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна