Порошенко закликав Шокіна і Яценюка піти у відставку

 

Президент Петро Порошенко закликав прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку. Відповідне звернення опубліковане на сайті президента, повідомляє “Українська правда”.

“Сьогодні зранку я мав зустріч і ґрунтовну розмову з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку”, – повідомив Порошенко.

У своєму зверненні до народу глава держави відзначив досягнення Шокіна у впровадженні важливих реформ, однак констатував, що ГПУ “не змогла заручитися довірою суспільства“.

“І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора“, – пояснив президент.

Також він вважає, що “з такими ж самими мірками слід підходити і до уряду”.

“Кабінет міністрів зробив чимало для порятунку країни, стабілізації економічної ситуації і старту реформ. Але суспільство явно вирішило, що помилок більше, ніж досягнень, і відмовило міністрам в довірі”, – заявив Порошенко.

За його словами, наразі можна говорили не про часткове, а лише про повне перезавантаження уряду.

Читайте також:
“Тільки повне обнулення ситуації, відставка уряду й генпрокурора,
врятує Порошенка” – Найєм

Касько подав у відставку з посади заступника генпрокурора,
бо в ГПУ “корупція й кругова порука”

“Поки що у прем’єр-міністра зберігається можливість обрати, в який спосіб краще дати простір для реалізації цього запиту. Тотальне переформатування Кабінету Міністрів має відбуватися на основі чинної коаліції  у складі “Солідарності”, “Народного фронту”, “Самопомочі” та “Батьківщини”, – вважає він.

“Особливо апелюю до “Народного фронту” та його лідерів, з якими пліч-о-пліч пройдено важкий шлях; яких вважав, вважаю і далі вважатиму своїми однодумцями і політичними партнерами”, – додав Порошенко.

За його словами, призначення в новий уряд мають відбуватися за участі та підтримки всіх фракцій коаліції “на технократичній реформаторській основі”.

Президент також висловився проти можливих позачергових парламентських виборів і запевнив, що скористається своїм правом розпустити Верховну Раду “лише в крайньому випадку, якого ми просто не маємо права допустити”.

Читайте також:
Рух Саакашвілі відклав свій старт на тиждень, чекає рішення по Яценюку
й націлюється на дострокові вибори

У Раді пояснили, чому відставка Яценюка відбудеться не раніше як через місяць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна