Попри позицію комітету ВР, у Генпрокуратурі переконані, що Шокін збереже своє крісло

 

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту ухвалити постанову щодо звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна.
При голосуванні сьогодні 10 депутатів – членів комітету – підтримали постанову про відставку, 4 – проголосували проти, 3 – утрималися.

Як відомо, 16 лютого президент Петро Порошенко закликав прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку. Після цього Шокін написав заяву про відставку, однак одразу ж пішов у відпустку. Сьогодні, 16 березня, генпрокурор повернувся на робоче місце.

“Він вийшов з відпустки і приступив до виконання обов’язків”, – повідомили в управлінні ГПУ зі зв’язків з громадськістю інформацію.

При цьому помічник генпрокурора Владислав Куценко заявив, що Верховна Рада не проголосує за відставку глави ГПУ.

В ефірі телеканалу “112 Україна” Куценко розповів: “Генпрокуратура є таким же державним органом, як Кабмін і Верховна Рада. У нас навіть є спеціальні підрозділи із взаємодії з ВР.
Ми проводимо консультації з депутатами, з головами фракцій. В тому числі ми запитували про їхні позиції щодо того, чи будуть вони підтримувати звільнення Шокіна з посади. І, проаналізувавши, ми розуміємо, що голосів у залі не буде… Ми сказали: це рішення потрібно якомога швидше винести в зал, щоб поставити жирну крапку в цьому питанні”.

Це саме Куценко підтвердив на брифінгу в НПУ.

Також помічник запевнив, що Віктор Шокін залишиться на посаді генпрокурора й працюватиме далі, якщо Рада не задовольнить його заяву про відставку.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.