Ситуація в АТО: 54 обстріли позицій Збройних сил України, троє поранених

 

За минулу добу, 7 березня, в зоні проведення антитерористичної операції поранені троє українських військовослужбовців.
Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

“За добу, що минула, загиблих українських військовослужбовців не було, однак троє наших бійців були поранені. Це сталося поблизу Авдіївки, Пісків та Опитного (Донецька область). У всіх випадках наші військовослужбовці зазнали ушкоджень через злочинні обстріли з боку бойовиків”, – зазначив речник.

При цьому обстріли проросійськими найманцями позицій ЗСУ не припиняються. За минулу добу, 7 березня, зафіксовано 54 обстріли, з них 41 – на Донецькому та 13 – на Маріупольському напрямку. У Луганському секторі було спокійно.

Про це йдеться  станом на 06:00 годину 8 березня 2016 року, оприлюдненому на офіційній штабній сторінці у мережі Facebook.

“Російські терористи продовжили обстріли укріплень сил АТО забороненими видами озброєння”, – наголошується у ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

Застосування мінометів по позиціях поблизу Авдіївки їм виявилось замалим, і близько 17:00 бойовики використали танк та зробили з нього шість пострілів.

Близько 11-ї години вчорашнього дня диверсійно-розвідувальна група сепаратистів після мінометного обстрілу під Авдіївкою атакувала опорний пункт сил АТО, але в результаті бою сили АТО утримали свої позиції.

Українські опорні пункти в Пісках та Майорську ворог обстріляв з мінометів калібру 82-мм, а з гранатометів та великокаліберних кулеметів – позиції поблизу Опитного, Троїцького, Луганського, Новгородського, Лозового.

На Маріупольському напрямку бойовики вели вогонь по позиціях сил АТО в районі населених пунктів Красногорівка, Мар’їнка, Талаківка та Широкіне з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Українські воїни в окремих випадках вели вогонь у відповідь на обстріли знахабнілих окупантів з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї”, – констатував штаб АТО.

Нагадаємо, 6 березня найгарячіше в АТО було також на околицях Авдіївки, але жоден український воїн не загинув і зазнав поранень.

Читайте також:
Поліція показала наслідки обстрілу бойовиками “ДНР”
приватних будинків в Авдіївці. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна