Меркель: ЄС не скасує санкцій проти Росії, поки не буде виконано мінські угоди

 

Євросоюзу доведеться залишити в дії санкції проти Росії, оскільки мінські угоди повністю не виконуються. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на брифінгу з президентом України Петром Порошенком у Берліні, повідомляє “Європейська правда”.

“З огляду на те що мінські угоди не виконані, нам доведеться і надалі продовжувати санкції проти Росії. Якби угоди були повністю виконані, то ми могли б скасовувати санкції, але наразі цього немає”, – наголосила канцлер Німеччини.

Вона також висловила сподівання, що Київ виконає всі свої зобов’язання в рамках мінських домовленостей.
“Петро Порошенко вкотре довів, що Україна вірна виконанню мінських угод”, – сказала Меркель

За словами глави німецького уряду, Берлін і Париж надалі підтримуватимуть Україну у виконанні мінських угод, і сторони надалі продовжать переговори у нормандському форматі.

Президент України, в свою чергу, наголосив, що санкції ЄС проти РФ повинні залишатися незмінними, “поки Росія та її ставленики не виконають повністю мінські угоди, поки Росія не забереться з Донбасуне забере своїх військових, зброю та не відновить кордон“.

“Санкції були накладені на Росію у відповідь на її агресивні дії. Поки агресія триває, послаблення санкцій лише спонукатиме Росію до подальших насильницьких дій”, – переконаний Порошенко.

Він також підкреслив, що обстріли з боку сепаратистів зростають, починаючи з листопада 2015 року.

За його словами, бойовики використовують важке озброєння, заборонене мінськими угодами, а РФ продовжує постачати зброю на Донбас.

Читайте також:
ГУР: Росія прислала на Донбас військовий ешелон та колону бойової техніки.
Є загроза ескалації

Під тиском “сепарів” ЗСУ знову почали відкривати вогонь у відповідь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна