Копа Олійника, який розстріляв “шалене BMW”, знову відсторонили від роботи в поліції

 

Голосіївський районний суд міста Києва 11 квітня на два місяці відсторонив від посади поліцейського Сергія Олійника, якого підозрюють в умисному вбивстві та перевищенні службових обов’язків під час переслідування автомобіля BMW у Києві в лютому 2016 року.
Таким чином суд задовольнив клопотання столичної прокуратури, повідомила у “Фейсбуці” її прес-секретар Надія Максимець.

Крім того, за клопотанням прокуратури Олійнику обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на такий саме строк.

Патрульний поліцейський Олійник, якого обвинувачують в умисному вбивстві під час переслідування “шаленого БМВ”, повернувся на роботу щойно недавно – 6 квітня ц.р.
За словами Олійника, його не допустили до служби, де передбачене носіння зброї чи патрулювання вулиць, натомість доручили працювати в адміністративному відділі київської поліції.

Він наполягає на своїй не винуватості і сподівається на “справедливість суду”, при тому що йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як писала “Новинарня“, в ніч на 7 лютого 2016 року патрульна поліція в Києві застосувала зброю під час переслідування BMW, пасажири якого сіли в машину з алкоголем і не реагували на заклики зупинитися. Гонитва на великій швидкості, іноді по зустрічних смугах, відбувалася по всьому місту та його центру.
У результаті 17-річний пасажир Михайло Медведєв отримав поранення і помер.
Патрульний інспектор Сергій Олійник, який застосував зброю, каже, що випадково влучив у пасажира. За іншими свідченнями, Олійник розстріляв людину навмисно.
Прокуратура повідомила йому про підозру у вбивстві, Олійника взяли під варту. Пізніше суд відпустив його під цілодобовий домашній арешт. На захист Олійника стало керівництво нової поліції, відбулися масштабні вуличні акції на підтримку “копів”.
Головним винуватцем смерті підлітка прокуратура вважала водія автомобіля BMW Ростислава Храпачевського, який знаходився в стані наркотичного сп’яніння. Певний час він не з’являвся на допити.

У листопаді прокуратура Києва завершила слідство, а 22 грудня скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Сергія Олійника до Голосіївського райсуду Києва за обвинуваченням в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України), замаху на вбивство, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб (ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України) та перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна