З початку АТО загинули 193 нацгвардійці. Президент посмертно присвоїв Героя гранатометику “Усачу” Тельнову

 

З початку АТО на Сході загинули, захищаючи Україну, 193 бійці Національної гвардії. Про це сказав президент Петро Порошенко, виступаючи на урочистостях з нагоди третьої річниці створення Нацгвардії в Київській області.

“І сам народ, і керівництво держави високо цінують внесок гвардійців у забезпечення національної безпеки. 1175 воїнів заслужено отримали високі нагороди. 193 гвардійці загинули, захищаючи Україну. Генерал-майору Сергію Кульчицькому та лейтенантові Богдану Заваді присвоєно звання Геро України”, – заявив президент.

Також він зазначив, що за його указом від 26 березня 2017 року звання Герой України (посмертно) удостоєний “Усач” – доброволець батальйону Нацгвардії “Донбас” Євген Львович Тельнов.

Як нагадав у соцмережі журналіст Юрій Бутусов, Тельнов 29 серпня 2014 року встановив “рекорд результативності гранатометників в ході російсько-української війни”.
Під час прориву українських військ під Іловайськом 52-річний Тельнов особисто знищив два новітні російські танки Т-72Б3. Двох уцілілих членів екіпажів зі складу 6-ї танкової бригади ЗС РФ його напарник Олександр Федорченко взяв у полон, після чого Тельнов спільно з Анатолієм Горбенком знищив також дві російські БМД-2.
Фото й відео підбитої техніки й полонених “донбасівці” зафіксували, а потім зуміли з боєм вирватися з кільця оточення.

Уродженець Кіровограда (Кропивницького) Євген Тельнов загинув смертю хоробрих у бою в Широкиному 15 лютого 2015 року, коли пішов під вогонь противника, щоб врятувати бійців свого взводу, які потрапили в засідку.

“Для розуміння – Тельнов не був якимось спецназівцем, професійним військовим. Строкову службу він проходив у внутрішніх військах у Києві, і його військові досягнення стали результатом не тільки базової підготовки, але перш за все високої мотивації захисника України”, – пише Бутусов.

1 жовтня 2016 року Євген Тельнов був удостоєний громадської нагороди “Народний герой України”.
У рідному Кропивницькому на честь Тельнова перейменували проспект “Правди”.
Командування Національної гвардії заснувало конкурс гранатометників НГУ імені Євгена Тельнова та представило його до звання Герой України.

Читайте також:
У системі МВС вже знищили добробати, тепер це відбувається в Нацгвардії, – волонтер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.