Кавалери ордену “Народний герой України” створили ГО, щоб визначати наступних

 

Для подальшого визначення квалерів заснованої громадськими активістами нагороди “Народний герой України” створено громадську організацію з аналогічною назвою. Як передає “Новинарня“, про це повідомив у соцмережі Євген Межевікін, один із раніше нагороджених цим орденом.

“Орден створювався для тих , кого самі ж бійці (добровольці), громадяни України вважають своїми героями. Такий підхід виключає корупційну складову. Це не закрите товариство і не клуб обраних. Орден належить народу України і не може належати жодній особі або групі осіб. З метою уникнення маніпуляцій , провокацій та зловживань було зареєстровано ГО, в яку входять виключно Народні герої України”, – написав Межевікін у “Фейсбуці“.

Він також наголосив, що ГО “Народний герой України” не має жодного відношення до будь-якої політичної партії чи політика та не веде комерційної діяльності.

Номінантів на нагородження визначатиме Нагородна рада ордену, яку після обговорення кандидатур оберуть усі учасники громадської організації.

Рішення Нагородної ради вважається остаточним. Згідно зі статутом ГО, відкликати орден можливо лише у випадку доведеної зради країні.

“Окрім безпосередньо церемоній нагороджень, з метою ознайомлення широких верств українського суспільства з героїчними вчинками нагороджених проводиться робота зі ЗМІ, зустрічі зі студентами і школярами. Також у великих містах розміщуються білборди з портретами Народних героїв України”, – розповів про плани ГО Межевікін.

За його словами, найближчим часом також “запрацює інформаційний ресурс щодо ознайомлення суспільства з подвигами всіх нагороджених героїв”.

Подавати кандидатури на відзначення орденом “Народний герой України” можна на сторінці НГУ у “Фейсбуці” або на поштову адресу: м. Київ, вул.Бориспільська, 11-в, оф. 506.

Наступна церемонія нагородження орденом відбудеться 2 квітня в Маріуполі.

Як писала “Новинарня“, орден “Народний герой України” запроваджений у 2015 році за ініціативи колекціонера антикваріату та волонтера Андрія Боєчка і ювеліра Дмитра Щербакова.
Існує два види: із жовто-блакитною стрічкою – для волонтерів і медиків та з червоно-чорною стрічкою – для бійців.

Читайте також:

У Черкасах нагородили “Народних героїв України”. Серед них – 23-річний капітан Кизило (посмертно)

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна