На Харківщині нагородили демобілізованих учасників АТО

 

У суботу, 18 лютого, в Харківському обласному військовому комісаріаті нагородили 84 учасників бойових дій на Сході з числа демобілізованих.

Військовозобов’язаним вручили нагрудні знаки “Учаснику АТО” – заохочувальні відзнаки начальника Генерального штабу — головнокомандувача Збройних сил України. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Генштабу.

Напередодні демобілізованих воїнів через різні райвійськкомати запросили до ОВК.

На початку урочистого заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які загинули, відстоюючи незалежність та суверенітет України.

“…Кращі сини Харківщини після виконання свого військового обов’язку повернулись до мирного життя. Проте в їхніх серцях залишилася безмежна патріотична енергія та любов до свободи, яку, я сподіваюся, вони використають для виховання молодих поколінь”, — сказав, звертаючись до присутніх, військовий комісар Харківщини полковник Юрій Калгушкін.

Окрему заохочувальну відзнаку Міністерства оборони – медаль “За зразкову службу” – отримав Народний герой України, військовослужбовець Харківського обласного військкомату, сержант військової служби за контрактом Олександр Калій.

“Цю високу відомчу нагороду Олександр заслужив за виконання бойових завдань на Донеччині, де він в ролі санінструктора підрозділу спецпризначення врятував близько 300 поранених воїнів. Сам тричі був пораненим і контуженим. Понад два роки дана відзнака шукала свого власника, і зараз справедливість таки відновлено. На сержанта Калія рівняються всі воїни Харківського гарнізону. Він виступає живим прикладом самовідданості своїй державі для усіх українців”, — зазначив полковник Калгушкін.

Також виступали начальник Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою “Кадетський корпус” генерал-майор Олексій Середа, директор департаменту оборонно-мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної держадміністрації Олексій Максимов, голова обласної Спілки ветеранів АТО Олександр Сергєєв ті ін.

Творчі колективи Харківської гуманітарно-педагогічної академії подарували захисникам України святковий концерт.

Читайте також:
Олександр Калій: “Війна. А лікувати душі солдатам
на третій рік так і не навчилися”

Війна за ветерана. Як суспільство й держава борються
за психологічну адаптацію учасників АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна