Власники авто на іноземних номерах блокують в’їзди до Києва й палять шини

 

За даними правоохоронців, близько 200 осіб і кілька десятків автомобілів перебувають на в’їздах до Києва по Бориспільському шосе, Броварському проспекту, Житомирській, Варшавській та Одеській трасах.
Про це інформує 24 січня прес-служба столичної поліції.

Протестувальники заблокували по одній і дві смуги на дорогах та запалили автомобільні покришки. На дорогах спостерігаються затори.

Організатором акції виступила ГО “Авто євро сила”.

Маніфестанти заявили, що хочуть привернути увагу влади до розмитнення автомобілів, придбаних за кордоном.

Протестувальники закликають ухвалити законопроект 5567, який врегульовує використання машин з іноземними номерами.

Цей проект пропонує запровадити “умовне часткове звільнення від оподаткування” ввезених з-за кордону авто і встановити за це “справедливу плату”, інформує “BBC Україна“.
В інших коментарях для ЗМІ учасники та ініціатори акції вимагають взагалі скасувати мито на ввезення закордонних авто.

Поряд з протестувальниками на в’їздах до столиці чергує патрульна поліція.

Станом на 11:00 під час акцій із часткового блокування в’їздів до Києва грубих порушень правопорядку не зафіксовано, зазначають в ГУ НП столиці.

Нагадаємо, “Авто євро сила” висувала в Києві вимоги лібералізувати закони для громадян України, які купили авто з іноземною реєстрацією, також під час загальноукраїнської акції протесту 15 листопада 2016 року нібито в рамках плану “Шатун”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.