Українці здали на макулатуру 110 тонн книжок російською. Виручені кошти пішли на пікапи для ППО

Благодійний фонд “Гуркіт” разом із видавництвом Vivat зібрали 110 тонн макулатури в рамках ініціативи “Постав російську книгу у куток”, які конвертувались у 460 000 гривень. За отримані кошти було придбано два пікапи для підрозділу ППО “Центр”.

Про це повідомили у видавництві та на Facebook-сторінці фонду.

Акцію запустили ще у січні, у 10 містах України: Київ, Харків, Львів, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Вінниця, Біла Церква, Одеса, Дніпро, Черкаси.

Українці здавали на перероблення російську та радянську літературу. Макулатуру збирали у книгарнях Vivat та пунктах перероблення в містах України. До акції також долучилися державні гімназії, приватні школи, волонтерські організації та Верховний Суд. Там вирішили “навести лад у бібліотеці та позбутися непотрібної літератури”.

За кожні 5 кг видавництво Vivat надавало знижку -30% на наступну покупку. Так, за час акції книгарні Vivat видали понад 7,5 тисячі купонів на знижку. А читачі придбали понад 24 тисячі нових українських книжок.

Куплені пікапи вже облаштували, пофарбували й оснастили турелями. І наступного тижня вони разом з іншими 8 автівками поїдуть на передачу підрозділу.

“Якщо ви не встигли вичистити свої полиці від радянської макулатури, то можна принести у найближчий пункт прийому вторсировини у вашому районі. А отримані кошти задонатити на збір для 10 мобільних вогневих груп ППО, що захищають наші міста”, – зауважили у фонді.
Дані для донатів опубліковано на Facebook-сторінці фонду.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна