Бойовики хочуть витіснити Геращенко з Мінського процесу й домовлятися про звільнення полонених із Медведчуком, – ЗМІ

 

Бойовики терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР” активізували спроби виключити з Мінського процесу першу заступницю голови Верховної Ради, представника України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірину Геращенко.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерела в Тристоронній контактній групі щодо вирішення конфлікту на сході України.

За словами джерела “УП”, представники бойовиків (які не є стороною переговорів у контактній групі) “почали застосовувати таку ж риторику, як раніше до Романа Безсмертного та Володимира Горбуліна” – про нібито участь Геращенко в “державному перевороті”.

“Вони заявили, що вестимуть переговори про звільнення заручників лише з Віктором Медведчуком“, – додав співрозмовник УП.

При цьому бойовики заявляли, що, “на відміну від Геращенко, в українському парламенті є люди, які шанобливо ставляться до ватажків ОРДЛО”.

Читайте також:
Савченко про свої переговори з ватажками “ДНР/ЛНР”:
“Людей потрібно забирати, війну – закінчувати”

Крім того, бойовики в агресивній формі вимагали від представника ОБСЄ заборонити Ірині Геращенко давати інтерв’ю, говорити про повну залежність ватажків ОРДЛО від Москви.

Бойовики також вимагали переформатування гуманітарної підгрупи.

При цьому самого Віктора Медведчука на засіданні контактної групи у Мінську в понеділок, 16 січня, не було.

Як повідомляла “Новинарня“, у березні 2016 року стало відомо, що Ірині Геращенко заборонено в’їзд у Росію до 1 лютого 2021 року.

Згодом її не пускали також у Білорусь, прикордонники якої мають спільні з Росією списки осіб, яким заборонено в’їздити в країну.

Тоді ж у ЗМІ з’явилася інформація про спроби російської сторони усунути з переговорів у Мінську Геращенко та Романа Безсмертного.

Зрештою Роман Безсмертний, який разом із Володимиром Горбуліним був представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи, сам оголосив про свій вихід із переговорного процесу.

Тоді політик пояснив, що планує зосередитися на підготовці до виборів, очолюючи виконком Аграрної партії України.

Читайте також:
Ірина Геращенко про сепаратні переговори Савченко з бойовиками:
“Про це мріє Москва”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.