Французька дипломатія долучиться до звільнення Сущенка, – адвокат

 

Французькі дипломати долучаться до захисту протиправно заарештованого в Москві українського журналіста, кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка. Про це заявив його адвокат Марк Фейгін за результатами візиту до Парижа, повідомляє “Укрінформ“.

“Це питання дійсно є предметом великої уваги французької сторони. Вони будуть ним займатися. Форми й результати цієї роботи обговорювати поки що передчасно. Але ми, як мінімум, побачили небайдужість та уважне ставлення до нас – друзів, адвокатів, – а також до Романа як журналіста”, – сказав Фейгін.

При цьому адвокат відзначив доволі високий рівень представництва з боку МЗС Франції на зустрічі з адвокатом та дружиною Сущенка.

Як відомо, нещодавно Роман Сущенко звернувся по допомогу для свого звільнення до президента Франції Франсуа Олланда.

Читайте також:
Адвокат Фейгін: Сущенка здав ФСБ друг сім’ї

Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Сущенка

Нагадаємо, 30 вересня ФСБ Росії затримала в Москві українського журналіста “Укрінформу” Романа Сущенка за підозрою в шпигунстві. У російській спецслужбі вважають, нібито Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР причетність Сущенка до відомства назвали “фейком”.
До затримання Роман тривалий час жив за кордоном, був кореспондентом у Франції. В Укрінформі назвали затримання в РФ Сущенка спланованою провокацією.
МЗС України закликало міжнародну спільноту посилити тиск на Росію через арешт журналіста.
Роман Сущенко залишається в московському СІЗО “Лефортово”.

Читайте також:
Сущенко написав листа Порошенку і просить опіки священика УПЦ КП

До Сущенка в Лефортово не пустили священика УПЦ КП: “у них достатньо РПЦ…”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна