В ГУР назвали “фейком” заяви ФСБ про журналіста Сущенка. ВІДЕО ЗАТРИМАННЯ

 

У Головному управлінні розвідки Міноборони України називають фейком заяву ФСБ Росії про те, що журналіст “Укрінформу” Роман Сущенко, затриманий у Москві, є розвідником ГУР МОУ. Про це інформує  “Українська правда” з посиланням на джерело в управлінні.

“Ми не підтверджуємо цю інформацію, це фейк”, – сказав співрозмовник.

“Ви ж знаєте, що ФСБ всіх українців, які перебувають на території Росії, вважає потенційними шпигунами”, – додав співрозмовник.

Адвокат Сущенка Марк Фейгін також спростував заяви ФСБ і заперечує його причетність до шпигунської діяльності, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Сущенко працював у Парижі як кореспондент “Укрінформу”, він завжди займався журналістикою. Звідки могли з’явитися такі обвинувачення – мені незрозуміло”, – сказав Фейгін у понеділок, 3 жовтня.

Як відомо, 47-річний Роман Сущенко – громадянин України, паризький кореспондент державної агенції “Укрінформ”. Минулого тижня він прибув до Москви в приватних справах і був заарештований ФСБ за обвинуваченням у “шпигунстві” (стаття 276 КК РФ).
Члени Громадської спостережної комісії Москви знайшли Сущенка в московському СІЗО “Лефортово”.
Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував Романа Сущенка на два місяці.

В інтернеті з’явилося відео затримання журналіста “Укрінформу” Романа Сущенка. У кадрі видно, як на нього надягають наручники і ведуть в невідомому напрямку.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко так прокоментувала затримання українського журналіста:

“Список “шпигунів” від РФ. Представник ООН Юрій Супрун (слава Богу, витягли з полону ОРДО недавно), 73-річний Юрій Солошенко (відпустили після півторарічного знущання і російських тюрем, був арештований, коли приїхав в РФ на приватне запрошення колишніх колег – тепер полювальників на живих українців), Ігор Козловський, знаний історик і релігієзнавець, літня людина, майже рік за “шпигунство” утримується в ОРДО, Євген Панов, за дивних обставин затриманий в Криму і звинувачений в терорі і шпигунстві, тепер Роман Сущенко, який останні років 10 жив у Парижі, щодня передаючи новини в “Укрінформ”. А ночами, за версією ФСБ, працював Штірліцем, шпигував на користь “нормандської четвірки”, мабуть…
Це абсурд, сталінізм, шизофренія, якою захворіла ціла країна. Всі ці “шпигуни” винні лише в одному – в них український паспорт і вони українці”, – написала Геращенко.

Читайте також:
У Москві арештували журналіста “Укрінформ” Сущенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна