Клімкін переніс прогноз щодо “безвізу” для українців на грудень. В ЄС кажуть про наступний рік

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін прогнозує надання Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України до кінця 2016 року. Про це він заявив журналістам, передає “Новинарня” з посиланням на “Українські новини“.

“У нас є чіткі рішення всіх трьох європейських інституцій – це Європейська комісія, Європейський парламент і країни-члени Євросоюзу. Вони чітко сказали, що ми виконали свої зобов’язання… Я дуже сподіваюся, що до кінця року рішення буде погоджене і прийняте”, – сказав глава МЗС України.

Зі слів Клімкіна, після ухвалення відповідного рішення необхідно кілька тижнів для введення його в дію.

Водночас польський євродепутат Міхал Боні заявив, що питання безвізового режиму між Європейським Союзом та Україною Європарламент може проголосувати в січні 2017 року, інформує DW.

Боні також заперечує, що механізм призупинення дії безвізового режиму було створено нібито для того, щоб відтягнути рішення щодо України.

“Щойно в ЄС домовляться про всі деталі безпекового механізму, Україна негайно отримає безвізовий режим. За його прогнозами, Європарламент може проголосувати за це «на початку наступного року, можливо, навіть у січні”, – сказав він.

Очікується, що новий безпековий механізм дасть змогу Євросоюзу в односторонньому порядку скасовувати візовий режим з країною у разі, якщо міграція з неї протягом певного часу буде неприйнятно високою.
Проте, за словами Міхала Боні, після того, як українці продемонстрували таку потужну національну самоідентичність, в ЄС “не повинні боятися масової міграції з вашої країни”.

“Наразі мотивація та єдність українців в імплементації реформ не викликають нічого, крім поваги”, – наголосив Боні.

Нагадаємо, 20 жовтня на прес-конференції в Брюсселі президент Петро Порошенко на запитання російського журналіста про “безвіз” відповів:
“Запишіть: спеціально для вас, хоча я не даю коментарів російським каналам. У нас в листопаді місяці українці будуть подорожувати без віз. І я дуже бажаю, щоб коли-небудь до росіян також прийшла ця можливість”.

Раніше прогнози Порошенка щодо початку “безвізу” не справджувалися вже близько семи-восьми разів, починаючи з початку 2015 року.

Читайте також:
Соціологи спростували “неважливість” безвізового режиму для українців

Питання з наданням Україні “безвізу” – вирішене, – Єлісєєв

У ЄС назвали час, коли буде введено безвіз для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна