Глава уряду Латвії вважає, що ЄС має допомогти захистити небо України так, як захищене небо Ізраїлю

Прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня вважає, що зараз важливо допомогти Україні захистити свій повітряний простір від російських ударів так, щоб цей захист був не гіршим від ізраїльського.

Про це Сіліня сказала в коментарі журналістам після зустрічі з президентом Едгарсом Рінкевичсом, передає “Європейська правда” з посиланням на Delfi.

Глава уряду ЛР розповіла, що країни Балтії та інші члени Євросоюзу продовжують підтримувати Україну, зокрема, допомагаючи засобами ППО. “І ми хочемо продовжувати підтримувати Україну, шукаючи варіанти протиповітряної оборони на додачу до того, що вже було зроблено”, – сказала прем’єрка.

Контекст

Раніше високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що вважає відмінними ситуації в Україні та Ізраїлі, коли йдеться про захист повітряного простору їхніми союзниками.

У Білому домі так само заявили, що США відмовились від будь-якої бойової участі у війні в Україні, тому не збиватимуть іранські дрони, які запускає Росія, як вони зробили це 14 квітня з іранськими дронами й ракетами в Ізраїлі та Йорданії. Британці теж не хочуть допускати ескалації.

Читайте також:
Зеленський порівняв захист неба Ізраїлю і неба України: “Терор має програвати всюди й повністю, а не десь більше, а десь менше”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна