Соціологи спростували “неважливість” безвізового режиму для українців

tourism-europe-turizm-yes-yevropa

Більш як 40% громадян України вважають важливим особисто для себе запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.
Як повідомляє “Новинарня“, про це свідчить соціологічне опитування, проведена Київським міжнародним інститутом соціології в листопаді 2016 року.

На запитання, “для Вас особисто запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом є важливим чи неважливим” 40,1% відповіли, що це є “важливим”.
Запровадження безвізового режиму є “неважливим” для 52%. Ще 7,9% респондентів не змогли відповісти на запитання.

“Якщо серед респондентів Західного макрорегіону 67,2% респондентів обрали варіант «важливим», то серед респондентів Центрального макрорегіону – 36,6%. У Південному макрорегіоні – 21,7%, у Східному макрорегіоні – 25,3%, на Донбасі – 17,8%”, – зазначили в КМІС.

При цьому безвіз із ЄС неважливий особисто для 73,9% мешканців Півдня, 73,6% мешканців Донбасі, 65,3% мешканців Сходу, 52,1% – Центру, 28,8% – Заходу.

kmis-bezviz-opituvannya-listopad-2016

Як відомо, багато політиків в Україні заявляють, ніби пересічні громадяни не зацікавлені в можливості отримати безвізовий режим на поїздки до Євросоюзу.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) на замовлення клієнта провів всеукраїнське опитування громадської думки 3-14 листопада 2016 року. Методом особистого інтерв’ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.
У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.
Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Читайте також:
Більше 50% електорату – проти діючих політиків. Нові рейтинги на виборах президента і ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна